O reteta absolut delicioasa, pe care nu o vor refuza nici cei care nu tin post. Cantitatile le poti stabili tu, in functie de cati invitati ai la masa.
O reteta absolut delicioasa, pe care nu o vor refuza nici cei care nu tin post. Cantitatile le poti stabili tu, in functie de cati invitati ai la masa.
Ingrediente si cantitati:
20 de ciuperci de marime medie
crutoane de paine
spanac
sos de soia (optional)
praz
telina
ulei de masline
usturoi maruntit
Mod de preparare:
1. Curata si taie cozile ciupercilor. Pune ciupercile (fata cozi) intr-un vas termo-rezistent si picura in ele putin sos de soia sau ulei de masline. Lasa-le in cuptor pana se inmoaie.
2. Fierbe spanacul, apoi scurge-l. In acelasi vas, unde a mai ramas putina apa in care a fiert spanacul, pune usturoiul si uleiul la fiert. Adauga apoi si prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci si telina, de asemenea tocata. Lasa amestecul pe foc timp de 10 minute.
3. Adauga spanacul fiert, crutoanele, putina apa si sos de soia, lasand totul pe foc, pana se formeaza o umplutura suficient inchegata.
4. Umple ciupercile cu acest amestec, apoi da-le la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde.