Pui la cuptor cu muştar iute
Reţete · Retete pentru sarbatori / De Nicoleta Tarantus, 14.12.2010

Iată o reţetă ineditã, care datorită ingredientului secret - muştarul iute - te va ajuta să diversifici aroma puiului la cuptor într-un mod simplu şi rapid!

Puiul la cuptor se numără adesea printre bunătăţile pe care le punem pe masa de Sărbători, pentru a mai varia şi echilibra meniul tradiţional pe bază de porc.

Iată o reţetă ineditã, care datorită ingredientului secret - muştarul iute (poate fi cel de la Knorr) - te va ajuta să diversifici aroma puiului la cuptor într-un mod simplu şi rapid!


Muştarul iute va frăgezi carnea şi totodată va menţine crusta crocantă şi aspectul auriu al fripturii. Rezultatul îi va surprinde şi îi va încânta cu siguranţă pe toţi membrii familiei!

 
Ingrediente:
1 pui întreg
3 linguri de muştar
2 morcovi
4 cartofi
ulei de măsline
lichior
sare după gust

Mod de preparare:
Se taie legumele şi se pun într-o tavă, iar deasupra se presară puţin ulei de măsline.
Separat, se acoperă puiul cu muştar cu ajutorul unei pensule speciale sau a unei linguri şi apoi se aşaza peste legumele tăiate.
În prealabil, se încălzeşte cuptorul la 180°C, apoi se introduce tava şi se lasă timp de o oră. În timpul coacerii, se pot adăuga peste pui câţiva stropi de lichior.   


Poftă bună!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro