Nu poate lipsi de pe masa de Pasti. Aceasta pasca se face destul de usor si este foarte, foarte gustoasa.
Nu poate lipsi de pe masa de Pasti. Aceasta pasca se face destul de usor si este foarte, foarte gustoasa.
Ingrediente:
Pentru blat: 1 kg de faina, 7 galbenusuri, 1 ou, 50 de grame de drojdie, 250 mililitri de lapte, 300 de grame de zahar tos, 200 de grame de unt, un varf de lingurita de sare, vanilie, esenta de rom.
Pentru umplutura: 1 kg smantana groasa, 5 galbenusuri, 100 de grame de stafide, 300 de grame de zahar tos, coaja de lamaie, 50 de grame de caise uscate, coaja de portocala zaharisita.
Preparare:
Blatul: cerne faina intr-un vas. Adauga sare si mirodenii. Desfa drojdia cu putin zahar. Freaca galbenusurile cu zahar, pana cand acesta se topeste. Pune drojdia peste faina si adauga lapte caldut. Amesteca. Adauga crema de oua cu zahar si framanta putin aluatul. Adauga incet untul topit si framanta inca putin aluatul. Pune aluatul la crescut circa 30 de minute.
Umplutura: bate galbenusurile cu zahar, foarte bine. Adauga smantana si amesteca. Taie fructele confiate bucatele si adauga-le in compozitie. Pune stafidele, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de rom.
Asamblarea: unge cu unt din belsug o forma cu pereti detasabili. Ia 2/3 din aluat si framanta-l foarte putin, doar cu varfurile degetelor, pentru ca blatul sa fie batut si nu foarte pufos. Intinde o foaie si pune-o in forma, inclusiv pe pereti. Rastoarna umplutura. Din restul de aluat se face un sul lung pe care il pui in spirala deasupra, ca un capac. Unge cu ou batut si da la cuptor la foc potrivit circa o ora. Este gata cand s-a rumenit frumos. Taie pasca abia dupa ce se raceste bine.