Lebarvurst
Reţete · Retete pentru sarbatori / 17.12.2008

Uita de pate-ul din ficat de pui sau gasca. De Craciun, se "poarta" Lebarvurst si il poti prepara, foarte usor, chiar tu!

Uita de pate-ul din ficat de pui sau gasca. De Craciun, se "poarta" Lebarvurst si il poti prepara, foarte usor, chiar tu!

Ingrediente si cantitati:


1 kg de ficat de porc
500 grame fleica de porc
1 ceapa
2-3 foi foi de dafin
1 lingurita cu piper macinat
2 lingurite cu sare
2 linguri cu otet
mate groase de porc

Mod de preparare:


1. Matele se spala bine si se lasa la rece, in apa cu sare si otet. Ficatul se tine in apa rece, pe care o schimbam periodic.
2. Se pun la fiert carnea si ficatul, impreuna cu ceapa si cu o lingurita cu sare. Se aduna spuma si se adauga foile de dafin.

3. Cand sunt fierte, se scot si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se dau de doua ori prin masina de tocat. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
4. Se umplu matele cu ajutorul palniei de carnati, montata la masina de tocat. Se leaga la capete si se pun la fiert, cu focul mic, o jumatate de ora. Se scot si se pun la presat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro