Cozonacel cu legume si carne de pui
Reţete · Retete pentru sarbatori / 03.12.2009

Garantat acest fel de mancare este gata pentru copt, in maxim 20 de minute.

Garantat acest fel de mancare este gata pentru copt, in maxim 20 de minute. Atat dureaza prepararea. Este delicios si foarte sanatos. Din ingrediente rezulta doua tavi (clasice pentru cozonac), adica aproximativ opt portii mari.

Ingrediente: trei bucati de piept de pui fara oase, trei cepe, un cartof potrivit, o telina mica, un morcov, patru oua, o legatura de verdeata, o punga de amestec de legume congelate (porumb, mazare si bucatele de morcov), sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet.

Preparare:


Unge cu ulei si tapeteaza cu pesmet doua tavi clasice de cozonac
Curata legumele si pune un vas cu apa pe foc
Da prin masina de tocat carnea de pui, ceapa, cartoful, morcovul, telina si o legatura de verdeata (patrunjel sau marar).
Pune legumele in apa care clocoteste, cateva minute apoi scurgele bine printr-o sita.
Cu mana, amesteca foarte bine carnea si legumele date prin masina, pana ce compozitia se omogenizeaza perfect.
Sparge intr-o farfurie ouale, bate-le ca pentru omleta si adauga-le peste amestecul de carne si legume. Amesteca, cu mana pana devine o pasta legata. Adauga

o lingura, doua de ulei, sare, piper, apoi amestecul de legume. Mai amesteca putin si imparte compozitia, cu mana, in tavi.
Da la cuptor 40-45 de minute, la foc potrivit pana se coace si se rumeneste.
Serveste cu orez, piure de cartofi, sau legume la cuptor.


Sfat Eva: poti folosi doar mazare sau doar porumb sau alte combinatii, dupa cum iti place. Compozitia nu creste, asa ca poti umple tavile, dar se coace mai
greu decat in doua tavi, doar pe jumatate pline. Rece poate fi taiat usor, in felii, bune pentru pachetelul de la serviciu.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro