Paste fainoase cu dovlecei si migdale
Este cunoscut faptul ca, dintre toate arahidele, migdalele au cel mai ridicat continut de elemente nutritive si calorii, reprezentand o importanta sursa de proteine, calciu si vitamina E. Cu toate ca migdalele contin multe grasimi, acestea sunt monosaturate. Prezenta migdalelor face ca aceasta compozitie de paste fainoase cu dovlecei sa fie mai crocanta.
Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline;
2 cani dovlecel razuit;
1 ceapa mica, tocata;
1 catel de usturoi, tocat;
1 cana sos de rosii (bulion);
1/4 lingurita maghiran;
1/4 lingurita ardei iute (optional);
1/4 lingurita rozmarin, uscat;
1/2 lingurita zahar;
sare de mare si piper, dupa gust;
250g paste fainoase, fierte;
1/4 cana migdale tocate.
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul intr-o tigaie. Se adauga dovlecelul, ceapa si usturoiul. Se pune pe foc si se lasa pana cand dovlecelul este moale.
2. Se adauga sosul de tomate si restul de ingrediente. Se lasa sa fiarba si, amestecandu-se continuu, se mai lasa 10 minute la foc mic.
3. Se toarna compozitia peste paste, se presara deasupra migdale si se serveste.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 305 calorii; 10,3 g proteine; 51,5 carbohidrati; 6,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).