Daca esti curioasa sa vezi ce gust ar avea orezul pregatit in stil italian, nu ramane decat sa te pui pe treaba. Acest tip de orez poate fi consumat cu placere mai ales iarna, deoarece contine si bacon.
Daca esti curioasa sa vezi ce gust ar avea orezul pregatit in stil italian, nu ramane decat sa te pui pe treaba. Acest tip de orez poate fi consumat cu placere mai ales iarna, deoarece contine si bacon.
Ingrediente si cantitati:
350 de grame de orez cu bobul rotund
200 de grame de bacon afumat
500 de grame ce ciuperci de padure
100 de grame de unt
2 catei de usturoi
3 cubulete cu supa de vita
1 ceapa
100 de grame de parmezan
1 legatura de patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
1. Fierbe 1,5 l de apa, in care ai pus cubuletele de supa maruntite; pastreaz-o la cald. Apoi taie baconul afumat in bucatele si curata cateii de usturoi.
2. Curata ciupercile si taie-le bucati. Intr-o tigaie mai adanca, in care ai topit 30 de grame de unt, rumeneste usor bucatelele de bacon si cateii de usturoi intregi. Sareaza, pipereaza si lasa sa fiarba 10 minute.
3. Curata si taie ceapa solzi. Intr-o cratita de fonta cu capac, topeste 30 de grame de unt, in care rumeneste ceapa usor, timp de 3 minute. Adauga orezul si amesteca pentru cateva minute, pana cand boabele devin translucide. Pune un polonic de supa si fierbe circa 20 de minute, la foc foarte mic, adaugand cate un polonic de supa calda, pe masura ce aceasta este absorbita de orez. Sareaza si pipereaza.
4. Gusta pentru a verifica daca orezul este fiert. Daca este gata, adauga continutul tigaii, parmezanul ras, jumatate din patrunjelul tocat si restul de unt. Amesteca si lasa la foc inca 3 minute. Serveste fierbinte, decorat cu patrunjel.
Sfat Eva.ro: Prepara acest orez cu cat mai multe sortimente de ciuperci salbatice, in functie de recolta personala sau de oferta pietei. Insa il poti pregati si cu o singura varietate de ciuperci salbatice.