Cuscus cu rosii si ceapa
Reţete · Paste / 18.02.2005

Cuscusul sunt niste paste fainoase din cereale cu aspect de bobite. Aceasta reteta are un continut foarte scazut de grasimi si se prepara repede. Se poate servi foarte picant si astfel iti vei asigura succesul printre mesenii amatori de arome "iuti"! Poti pregati cuscus cu rosii si ceapa pentru intreaga familie.

Ingrediente:

4 rosii taiate in bucati;
4 bucati ceapa verde, taiata in bucati;
1 1/2 lingura otet;
1/4 lingura piper;
3 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
2 cani cuscus (paste fainoase din cereale sub forma de bobite);

sare de mare dupa gust;
2 linguri busuioc si patrunjel, tocate.

Mod de preparare:

1. Se combina rosiile cu ceapa intr-un vas. Se adauga otetul, piperul, se amesteca si se pune deoparte.

2. Se pune ciorba intr-o cratita si se da la foc potrivit. Se toarna cuscusul, se acopera si se ia de pe foc. Se lasa sa stea acoperit 5-7 minute sau pana cand tot lichidul este absorbit.

3. Se strecoara cuscusul. Se pune intr-un vas si se amesteca cu rosiile si ceapa verde, adaugandu-se sare de mare, daca este necesar. Se presara busuioc proaspat si serveste calda sau de la frigider.


Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 385 calorii; 13 g proteine; 79,5 carbohidrati; 1,2 g grasimi; 0 mg colesterol; 65 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro