Supa Straciatela
Reţete · Mancaruri / 08.09.2009

O supa traditionala. Excelenta calda, numai buna pentru inceputul de toamna. Ingredientele sunt masurate pentru sase portii.

O supa traditionala. Excelenta calda, numai buna pentru inceputul de toamna. Ingredientele sunt masurate pentru sase portii.


Ingrediente:

500 grame carne de pui (pulpe, aripi) sau curcan, o ceapa mare, patru oua, 200 grame parmezan ras (obligatoriu parmezan, pentru ca altfel nu mai este straciatela).


Preparare:

Pune carnea la fiert impreuna cu ceapa in trei-patru litri de apa. Lasa carnea sa fiarba bine, pana se desface de pe os. Scurge zeama. Carnea o poti folosi pentru o salata cu pui. Arunca ceapa. Zeama de la carne (2,5-3 litri) o pui din nou pe foc. Poti completa supa de carne cu putina apa, daca este prea concentrata. Nu pune sare!


Bate oualele (bine, ca pentru omleta) si adauga parmezanul ras prin razatoarea fina. Adauga amestecul de oua si parmezan in supa, cand aceasta clocoteste la foc mic. Amesteca continuu cand adaugi ouale si in cele cateva minute cat mai lasi supa pe foc, cu telul in forma de para, ca sa nu faca cocoloase. Abia acum potriveste de sare. Serveste supa simpla, cu un strop de verdeata sau presara un fir de piper proaspat macinat pe deasupra. Este delicioasa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro