Sufleu de spanac cu piept de pui
Spanacul este una dintre cele mai apreciate legume, datorita calitatilor sale nutritive. Specialistii in nutritie recomanda consumarea de legume cu frunze verzi,
Spanacul este una dintre cele mai apreciate legume, datorita calitatilor sale nutritive. Specialistii in nutritie recomanda consumarea de legume cu frunze verzi, care confera organismului vitaminele si mineralele necesare. Din acest punct de vedere, spanacul ofera mai multi nutrienti decat orice alt aliment.Desi aceasta leguma poate fi gasita pe piata pe tot parcursul anului (fie in conserve, fie in pachete congelate), spanacul se afla in plin sezon din martie pana in mai si din septembrie pana in octombrie. Are cea mai buna aroma proaspat, insa este, in acelasi timp, un ingredient excelent in mancaruri delicioase.
Tocmai de aceea, pentru astazi iti oferim o reteta de sufleu pe baza de spanac si piept de pui. Dupa aproximativ o ora, vei putea savura acest preparat excelent, bogat in nutrienti. Poate fi o alegere deosebita pentru o masa festiva sau pentru un pranz copios. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
1 kg spanac;
300 g piept de pui fiert;
4 oua;
4 linguri margarina;
3 linguri faina;
500 ml lapte;
130 g cascaval;
1 lingura pesmet;
1 lingura leustean verde tocat;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert 7 minute in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge si se toaca cu un cutit sau se trece prin masina de tocat.
2. In timp ce fierbe spanacul, se prepara intr-o tigaie un sos alb din 3 linguri de margarina, faina si lapte.
3. Dupa ce s-au racit, sosul si spanacul se pun intr-un castron, unde se adauga pieptul de pui fiert, taiat foarte marunt, 100 g cascaval ras, galbenusurile, leusteanul tocat, sarea si piperul. Se amesteca totul, pentru omogenizare.
4. Albusurile, impreuna cu un praf de sare, se bat spuma si se inglobeaza, prin miscari usoare, in compozitia de spanac si carne.
5. Se unge cu restul de margarina o forma si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia de sufleu si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.
6. Se serveste cald, presarat cu restul de cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Sugestie:
Cu compozitia de spanac cu carne se pot umple clatite, care se aranjeaza intr-o tava, se presara cu cascaval si se tin 15-20 de minute in cuptor.
Timp de preparare: 40 de minute, plus timpul de coacere.