Scaloppine Pizzaiola
Caldura mare, mon cher! Salvarea sunt marea si terasele unde sa terelaxezi ore in sir, servind diverse sortimente, dupa cum te tinbuzunarele. Mihai Lungu, bucatarul sef de la "La Fattoria" din Mamaiale recomanda Evelor o reteta de Scaloppine Pizzaiola.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 600 g muschi de vita
- 1,5 kg pomodori pelate (rosii decojite)
- 20 g capere (un condiment)
- 100 g masline
- 50 g usturoi
- 100 ml vin (alb, sec)
- 100 ml ulei de masline
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare
Carnea se taie in felii subtiri si se bate bine dupa care se pune pegratar. Usturoiul, capere si maslinele se calesc in uleiul de masline,dupa care se adauga si rosiile si se paseaza cu o lingura de lemn. Semai adauga vinul, sarea si piperul. Se dauga si carnea in sos si se maifierbe la foc mic 2-3 minute. Se serveste cu garnitura de paste in sosrosu sau o garnitura de legume.
O portie la "La Fattoria": 170.000 lei.