Pulpa de miel "All 'Abruzzese"
O mancare calda tipica pentru zona muntoasa din Abruzzo. In mod traditional, ar trebui folosita carnea de oaie care ar fi fripta la foc deschis, intr-un vas mare de arama. Insa mielul este atat de fraged incat carnea i se desprinde de pe oase. Friptura e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca).
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 5 ore si 10 minute
755 cal/portie
Ingrediente necesare: 700 g ceapa, 3 ardei iuti mari (chilli), 6 catei de usturoi, 2,3kg pulpa de miel, 45 ml (3 linguri rase), tarhon, 75 cl vin alb sec, 3 cutii de conserve de 400g cu rosii decojite piper negru, sare, 400 g mamaliga.
1. Taiati ceapa nu prea marunt. Taiati ardeii in fasii de lungimea unui deget. Tocati fin ardeiul iute. Curatati usturoiul si lasati cateii intregi.
2. Condimentati bine mielul. Incalziti 15 ml ulei intr-o cratita mare si adanca sau o tava de friptura care sa fie destul de mare incat sa incapa in ea piciorul de miel. Rumeniti bine mielul peste tot. Puneti-l deoparte si inlaturati grasimea arsa.
3. Incalziti uleiul ramas si caliti usor ceapa, ardeii, ardeiul iute, usturioul si tarhonul, la un loc, la foc mijlociu, amestecand din cand in cand, pana incep sa devina aurii. Totul dureaza circa 5 minute.
4. Adaugati vinul si rosiile, fierbeti in clocot 10 minute.
5. Asezati carnea de miel peste amestecul de legume si condimentati bine. Stropiti-o cu grasime si acoperiti cu un capac.
6. Coaceti la poc potrivit (170°C), timp de 4 ore, ungand cu grasime din cand in cand. Lasati sa se coaca, apoi descoperiti vasul mai mult de o ora.
7. Pentru a servi, scoateti pulpa de miel si taiat-o in bucati. Serviti-o cu sos si mamaliga, ambele puse separat in castroane mari.