Musaca de vinete prajite
O combinatie delicioasa, intre vinete, rosii, ierburi aromate si o branza fina.
O combinatie delicioasa, intre vinete, rosii, ierburi aromate si o branza fina.Ingrediente: Patru vinete potrivite, opt rosii coapte, doua cepe mari, o legatura de marar si una de patrunjel, trei-patru catei de usturoi, sare, piper, ulei, 150-200 de grame de branza, de preferat telemea noua, de oaie sau capra (grasa si putin sarata).
Preparare:
- Unge o tava cu ulei si tapeteaza-o cu o lingura de pesmet alb;
- Taie vinetele pe lat, in felii groase de un centimetru, curata ceapa si toaca-o fin, taie fin usturoiul, verdeata, spala si da prin razatoare, cu tot cu coaja rosiile;
- Incinge ulei intr-o tigaie si caleste usor fiecare felie de vanata pe o parte si pe alta. Scoate-le pe un prosop absorbant care sa traga excesul de ulei.
- In uleiul in care ai calit vinetele pune ceapa tocata fin si usturoiul. Adauga un praf de sare si putin piper. Caleste usor ceapa. Adauga sucul de rosii, amesteca si adauga verdeata. Lasa totul pe foc sa se ingroase putin, cateva minute;
- Intr-o tava relativ mica (pentru a pune mai multe straturi de vinete), rezistenta la cuptor, pune un strat din felii de vinete.
Presara branza rasa din belsug, apoi sosul de rosii calit cu ceapa. Continua pana se termina vinetele si sosul. Da totul la cuptoul incins in prealabil, circa 20 de minute. Serveste fierbinte, cu smantana sau iaurt rece.
Sfat Eva: pentru persoanele mai delicate, vinetele trebuie presarate cu putina sare, lasate cateva minute si stoarse de suc, inainte de a fi prajite.