Mancare verde, greceasca
Reţete · Mancaruri / 13.04.2010

Grecii sunt maestri recunoscuti in acest gen de preparate. Incearca reteta cu incredere.

Grecii sunt maestri recunoscuti in acest gen de preparate. Incearca reteta cu incredere.

Ingrediente:

un broccoli mic, 500 grame mazare, 500  grame fasole verde, 100 grame unt, o ceapa mare veche, doua legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, o legatura de marar, sare, piper, doua-trei linguri de parmezan raz, 200 grame iaurt pentru servit.

Preparare:

Pune apa la fiert, cu sare. Cand clocoteste, pune broccoli buchetele si lasa-le cateva minute, dupa ce incepe, din nou, sa fiarba. Scoate-le pe un platou. Fa la fel cu fasolea verde si, la final, cu mazarea, pe care dupa cateva minute de fiert, o strecori. Toaca ceapa veche, ceapa verde si usturoiul si caleste-le in unt. Adauga mazarea, fasolea verde si broccolii si lasa totul sa se inabuse, cateva minute, intr-un vas acoperit, la loc potrivit. Potriveste de sare si piper. Unge cu putin ulei un vas care merge la cuptor, pune amestecul de legume, cu tot cu sos, presara din belsug marar tocat fin, parmezanul ras si da totul la cuptor pentru 10-15 minute. Serveste mancarea fierbinte cu iaurt.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro