Friptura de vita cu legume verzi
Reţete · Mancaruri / 24.10.2008

Nimic nu este mai delicios si sanatos la cina decat o friptura frageda de vita, garnisita cu legume. Incearca!

Nimic nu este mai delicios si sanatos la cina decat o friptura frageda de vita, garnisita cu legume. Incearca!

Ingrediente si cantitati:

500-700 g muschiulet de vita
1 broccoli mic
250 g mazare
250 g fasole verde
250 g frunze de spanac
ulei
zeama de la o lamaie
2 legaturi de marar
1 legatura de tarhon
1 ardei iute mic, rosu (sau un ardei rosu dulce)
boabe de piper
cateva foi de dafin
sare
piper macinat

Atentie!: Este recomandat sa folosesti legume proaspete sau congelate

Mod de preparare:

1. Curata muschiuletul, tavaleste-l prin faina si pune-l in ulei incins. Prajeste-l bine pe toate partile. Scoate-l, taie-l felii si apoi bucatele. Pune-l la loc in ulei, rumeneste bine bucatelele, adauga apa, foile de dafin si boabele de piper si lasa sa fiarba cu capac.



2. Separat, intr-o alta cratita cu ulei incins, pune, pe rand, fasolea verde, mazarea si broccoli bucatele, cu tot cu cotorul taiat rondele. Daca folosesti legume congelate, trece-le pe rand pe fiecare prin apa clocotita cateva minute si pune-le la calit, dupa ce le-ai scurs bine.

3. Adauga frunzele de spanac taiate mare, apoi ardeiul rosu taiat fin - pentru gust (daca vrei picant) si/sau culoare - si verdeturile tocate marunt. Adauga sucul de la o lamaie, sare, piper macinat, putina apa si lasa sa fiarba. Amesteca apoi carnea de vita calita si fiarta cu legumele si lasa totul impreuna aproximativ 10 minute. Este foarte bun, foarte sanatos si se prepara incredibil de repede!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro