File de peşte cu cartofi şi rozmarin la cuptor
O combinaţie extrem de delicioasă şi numai bună după mâncărurile cu care ne-am încărcat sistemul digestiv de Crăciun. Este o mâncare uşoară şi să nu mai pomenim de simplitatea şi rapiditatea cu care se prepară!
O combinaţie extrem de delicioasă şi numai bună după mâncărurile cu care ne-am încărcat sistemul digestiv de Crăciun. Este o mâncare uşoară şi să nu mai pomenim de simplitatea şi rapiditatea cu care se prepară!
Ingrediente
10 cartofi potriviţi
3-4 fileuri de peşte, în funcţie de preferinţe
1 căpăţână de usturoi
10 roşii cherry
1/2 cană cu apă
zeama de la o jumătate de lămâie
4-5 linguri ulei de măsline
2 linguri de capere
crenguţe de rozmarin
busuioc uscat
sare
piper
Mod de preparare
1. Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se aşază într-un vas termorezistent
2. Se taie roşioarele, se pisează usturoiul şi se presară printre cartofi
3. Se aşază din loc în loc crenguţele de rozmarin şi se condimentează cu sare, piper şi busuioc
4. Se aşază la suprafaţă feliile de peşte peste care se presară busuioc, puţină lămâie, capere, sare şi piper
5. Se toarnă 1/2 cană cu apă, 4-5 linguri ulei de măsline, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor
6. Se lasă la cuptor aproximativ o jumătate de oră, după care poţi să îndepărtezi folia şi să mai laşi puţin ca să se rumenească
Se poate servi cu o salată sau cu mazăre verde sote.
Poftă bună!