Dietă: Piure de ţelină cu peşte
Reţete · Mancaruri / 06.01.2014

Eşti pe litoral şi nu ştii ce să mănânci la cină, vrei să mergi la mare şi înainte să ajungi acolo vrei să ţii câteva zile de dietă ca să mai dai jos din surplusul de kilograme dobândit în timpul primăverii sau pur şi simplu meniul tău este totalmente schimbat, ai renunţat la carne şi la produsele care nu-ţi fac bine.

Eşti pe litoral şi nu ştii ce să mănânci la cină, vrei să mergi la mare şi înainte să ajungi acolo vrei să ţii câteva zile de dietă ca să mai dai jos din surplusul de kilograme dobândit în timpul primăverii sau pur şi simplu meniul tău este totalmente schimbat, ai renunţat la carne şi la produsele care nu-ţi fac bine. Indiferent din ce categorie faci parte, ne-am gândit să-ţi propunem astăzi o reţetă delicioasă, uşoară, de vară: piure de ţeină cu peşte.

Ingrediente:


4 bucăţi de file de cod
1 ceapă
500 grame de ţelină
2 - 3 căţei de usturoi
1 ceaşcă de smântână degresată
sare, piper, cimbru uscat
1 lămâie
pătrunjel verde
1 pahar de vin alb şi apă

Mod de preparare:


Peştele se sărează, piperează, se dă cu cimbru şi se stropeşte cu zeamp de lămâie. După ce a fost lăsat 10 minute să se condimenteze, se pune pe grătar.
În paralel, ceapa şi ţelina se taie mărunt şi, împreună cu usturoiul curăţat, se fierb în apă şi vin şi un praf de sare. După ce au fost fierte, se mixează, se amestecă împreună cu smântâna şi câteva picături de lămâie. În plus, sarea şi piperul se pune după gust.


Peştele fript se serveşte alături de acest piure de ţelină presărat din belsug cu pătrunjel.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro