Clatite de cartofi
Reţete · Mancaruri / 14.07.2009

Sunt delicioase, se fac usor si sunt bune si reci si calde. Secretul reusitei: sa-ti pregatesti toate ingredientele si sa prepari mancarea foarte repede!

Sunt delicioase, se fac usor si sunt bune si reci si calde. Secretul reusitei: sa-ti pregatesti toate ingredientele si sa prepari mancarea foarte repede!

Ingrediente: sase, sapte cartofi medii, sare, piper, o legatura de marar, un catel de usturoi, doua oua, ulei pentru prajit, o bucatica de cascaval.

Preparare:
-    Curata cartofii de coaja si pune-i in apa;
-    Bate ouale ca pentru omleta, toaca verdeata, taie fin usturoiul. Amesteca oul cu verdeata si usturoiul. Adauga putin piper si sare;
-    Rade cascavalul (de preferat uscat, ca sa se rada usor);


-    Rade prin razatoarea marea cartofii si amesteca-i repede, ca sa nu se oxideze, cu oul batut. Omogenizeaza.
-    Cu o lingura pune gramajoare de aluat la prajit. Intoarce clatita, dupa ce s-a rumenit bine pe o parte, ca sa nu se sfarame.

 

Serveste-le cu cascaval ras.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro