Chiftelute de cartofi cu sos de lamaie (ovolactovegerarian)
Nu iti spun decat atat: inceaca!
Nu iti spun decat atat: inceaca!Ingrediente:
un kilogram de cartofi, 4 oua, 100 de grame de faina, doua linguri cu pesmet fin, ulei, sare, piper, iar pentru sosul de lamaie: 50 de grame unt, o lingura cu faina, doua pahare cu supa de carne sau de legume (sau supa dintr-un cub de concentrat de supa daca nu ai alta varianta), sucul de la jumatate de lamaie, coaja de lamaie, ulei pentru prajit.
Preparare:
- Pune la fiert cartofii in coaja, cand sunt gata lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Striveste bine cartofii cu furculita sau foloseste in rodot. Adauga ouale, pe rand, sare si piper. Amesteca bine si adauga 100 de grame de faina. Framanta aluatul. Trebuie sa rezulte un aluat elasic, dar nu foarte moale.
- Formeaza un sul cu diametrul de 6-7 centimetri. Tavaleste bine sulul prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taie felii, groase de un deget pe care le prajesti in ulei incins, cateva minute pe o parte si pe alta.
- Aseaza chiftelutele pe un platou si pastreaza-le la cald cat prepari sosul, care se face in cateva minute. Pune untul la topit, adauga faina si lasa totul impreuna, un minut, pana se caleste putin faina, stinge cu supa si amesteca totul ca sa nu ramana cocoloase.
- Pune sare si piper si fierbe sosul 5 minute. Da-l deoparte si adauga sucul de lamaie si coaja rasa foarte fin. Amesteca, potriveste de sare si serveste chiftelutele stropite cu sos de lamaie. O mancare regala!
Sfat Eva: incearca si clatitele de cartofi.