Sunt atat de gustosi, se fac usor, sunt buni si simpli, si garnitura, incat merita sa-i incerci. Din ingrediete rezulta patru - sase portii.
Sunt atat de gustosi, se fac usor, sunt buni si simpli, si garnitura, incat merita sa-i incerci. Din ingrediete rezulta patru - sase portii.
Ingrediente:
1 kg cartofi, patru cepe mari (de preferat, rosie), doi catei de usturoi, ulei, sare, piper, o foaie de dafin, cimbru uscat.
Preparare:
Curata cartofii si pune-i la fiert taiati in bucati potrivite, la foc mic, intr-o oala cu capac. Separat, intr-un vas cu fundul gros (este ideal un ceaun de tuci), pune la calit ceapa, taiata mai mare. Adauga un praf de sare, piper, foaia de dafin si doi catei de usturoi taiati marunt. Amesteca. Trebuie ca ceapa sa fie gata (calita si usor rumenita), cand sunt fierti si carofii. Scurge apa in care au fiert cartofii (dar pastreaza o cana), si arunca-i peste ceapa calita. Amesteca bine. Adauga putina apa din cea in care au fiert cartofii. Serveste-i calzi, cu verdeata deasupra.
Sfat Eva: Poti adauga si fasii de sunculita afumata in ceapa. Poti adauga putina boia iute sau dulce, la final, dupa gustul tau ori o lingura - doua de iaurt sau smantana cand ii servesti.