Tort de ciocolata
Ingrediente si cantitati:
200 g unt
200 zahar pudra
6 galbenusuri
100 g cacao
7 linguri cu apa
100 g zahar tos
2 linguri de pesmet
6 albusuri
Mod de preparare:
200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra. Se adauga pe rand 6 galbenusuri. Separat, se amesteca 100 g de cacao si 7 linguri de apa si100 g zahar tos in baie de aburi.
Se raceste compozitia si se adauga in crema de mai sus. Un sfert din compozitie, 2 linguri pesmet, 6 albusuri batute tari se amesteca si se pun in forma de tort unsa si tapetata.
Dupa ce s-a racit blatul, se imbraca cu crema. Se orneaza cu krantz - se topeste zaharul pe foc si apoi se adauga nucile; se umezeste un fund de lemnsi se rastoarna compozitia; dupa ce s-a racit, se piseaza cu o sticla.