Tarta frantuzeasca cu mere si caramel
Reţete · Desert / 11.12.2008

Dupa asa un titlu de reteta, urmeaza un preparat dulce, gustos, elegant si, foarte important - usor de facut si ieftin!

Dupa asa un titlu de reteta, urmeaza un preparat dulce, gustos, elegant si, foarte important - usor de facut si ieftin!

Ingrediente si cantitati:

3 kilograme de mere (secretul este sa folositi mere din soiuri diferite)
150 de grame de unt
150 de grame de zahar (de preferat brun)
5 oua

Pentru caramel: 200 de grame de zahar si exact 10 cl de apa (adica o lingura de supa).

Mod de preparare:

1.
Pentru caramel: amesteca zaharul cu apa intr-o cratita si pune siropul pe foc, amestecand usor pana capata o culoare aramie. Imediat ce este gata, asa fierbinte, rastoarna-l in vasul de tarta, in care vei coace prajitura, si rasuceste tava astfel incat caramelul sa o acopere complet, dar si marginile acesteia. Lasa-l sa se raceasca.



2. Curata merele si taie-le in bucatele. Pune-le intr-un vas, adauga cateva linguri de apa, acopera-le cu un capac si lasa-le pe foc circa 15 minute. Adauga zaharul si, cu ajutorul unei spatule de lemn, cu grija, ca sa nu se sfarame merele, amesteca. Lasa pe foc vasul inca 10 minute, pana se evapora complet apa.

3. Incinge bine cuptorul. Sparge ouale si bate-le ca pentru omleta, apoi adauga-le incet peste mere. Adauga untul bucatele si amesteca, inca o data, usor. Rastoarna merele peste tava in care ai pus caramelul si da totul ca cuptor, in bain-marie. Ai grija ca apa sa fie de la bun inceput calda - spre fierbinte.


4. Prajitura sta la cuptor circa doua ore, la foc mic. Dupa ce este gata, tarta trebuie sa stea circa trei ore, inainte de a fi buna de servit.

Sfat Eva: Tarta merge foarte bine cu frisca sau cu crema de vanilie (trei oua, sase linguri cu zahar, amestecate bine, peste care adaugi trei linguri cu faina si lapte cald, in care ai pus un betigas de vanilie sau zahar vanilat, apoi crema se pune pe foc pana se ingroasa putin).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro