Prajitura cu mere si cafea
Reţete · Desert / 30.04.2004

Ce poate fi mai delicios decat o ceasca de cafea? Cu siguranta, o prajitura in care regasesti atat aroma cafelei cat si gustul merelor. Acest desert excelent se prepara usor, rapid si este cu siguranta irezistibil.

Ingrediente si cantitati:

1 cescuta espresso
5 linguri faina alba
1/4 chimen
3 linguri unt sau margarina
1/4 cana zahar brun
o cana de cubulete de mere decojite
1/4 stafide
1 praf de copt

Mod de preparare:

Se combina in vasul de mixter faina, zaharul, espresso si praful de copt pana acestea devin o pasta omogena. Se ia tava in forma de blat de tort, se unge cu margarina sau unt si se toarna compozitia. Apoi se adauga merele si stafidele, iar la sfarsit se presara chimenul. Se lasa la cuptor timp de 25 de minute apoi se lasa doua ore la racit. La sfarsit se orneaza cu cirese confiate, pentru un plus de farmec si dulceata.





Subiecte discutate pe forum, despre gastronomie

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro