Parfait de capsune si lamai
Reţete · Desert / 24.06.2003

Ingrediente:

2 cani cu capsune;
1/4 cana cu suc de lamaie;
1/4 pana la 1/2 cana cu zahar (in functie de cat de dulci sunt fructele);
1/2 cana capsune feliate;
2 cani smantana;
3 lamai;
1 cana cu zahar, plus 1/4 de cana;
1 cana cu apa.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas, se amesteca sucul de lamaie, capsunele si zaharul. Se lasa la foc mediu pana cand capsunele incep sa se inmoaie, circa 10 minute. Indeparteaza apoi vasul de pe foc.

2. Compozitia se da prin mixer pana cand devine o pasta moale, care se strecoara cu ajutorul unei strecuratoare cu ochiuri mici.


3. Se incorporeaza compozitiei capsunele feliate, dupa care intreaga compozitie se lasa sa se raceasca foarte bine, in frigider sau la congelator.

4. Se bate foarte bine smantana cu mixerul, pana cand se transforma in frisca.

5. In cupe speciale, de inghetata sau parfait, se asaza straturi de compozitie cu capsune si de frisca, incepand si terminand cu frisca.

6. Se lasa la racit timp de 4 ore.

7. Se decojesc lamaile, avand mare grija sa nu se indeparteze partea alba dintre coaja si fruct. Se taie coaja julien.


8. Se fierbe coaja taiata felii foarte subtiri in apa clocotita timp de 5 minute, pentru a indeparta gustul amar.

9. Intr-un vas, se amesteca o cana cu zahar si una cu apa, dupa care se lasa la fiert.

10. Acestui sirop din zahar i se adauga coaja de lamaie deja preparata. Se indeparteaza siropul de pe foc, lasand coaja de lamaie sa se inmoaie inca 10 minute. Se scoate coaja de lamaie din sirop si se asaza pe o farfurie. Se pudreaza coaja de lamaie cu restul de zahar ramas.

11. Parfait-urile se decoreaza cu coaja de lamaie pudrata cu zahar.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro