Madlene cu miere si stafide
Reţete · Desert / 23.12.2009

Este una din prajiturile traditonale de Craciun. Numele ii vine de la Maria-Madgalena, cea care a crezut cu tarie in Iisus. Este in egala masura prajitura diminetii de Craciun, dar si cea pe care o gusta Mosul, alaturi de un pahar de lapte, cand aduce daruri. Cu certitudine, este prajitura copilariei. Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta. Forma face ca prajitura sa fie crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Cantitatile sunt pentru 30 de prajituri.

Este una din prajiturile traditonale de Craciun. Numele ii vine de la Maria-Madgalena, cea care a crezut cu tarie in Iisus. Este in egala masura prajitura diminetii de Craciun, dar si cea pe care o gusta Mosul, alaturi de un pahar de lapte, cand aduce daruri. Cu certitudine, este prajitura copilariei.
Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta. Forma face ca prajitura sa fie crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Cantitatile sunt pentru 30 de prajituri.

Ingrediente:


3 oua, un praf de sare, 150 grame zahar, 150 grame faina, un plic de praf de copt, 100 grame unt, coaja de lamaie, unt pentru uns forma.


Preparare:

Bate intr-un castron, ouale intregi cu un praf de sare si zahar. Trebuie batute foarte bine, pana se topeste tot zaharul si amestecul creste, devenind o crema legata. Adauga faina si praful de copt, amestecate si cernute, precum si coaja rasa de lamaie (madlenele traditionale miros a lamaie, dar poti folosi si zahar vanilat sau coaja de portocala). Amesteca usor cu o spatula, cu miscari circulare. Topeste untul in bain-marie si adauga-l incet, amestecand usor, dupa ce faina s-a incorporat complet. Pune cu lingurita in forme. Umple-le doar trei sferturi, pentru ca madlenele cresc. Coace-le la foc potrivit circa 30 de minute.

Sunt perfecte reci, pudrate cu zahar.
Sfat Eva: Poti adauga in compozitia de madlene cacao (dar pui mai putina faina) sau ciocolata rasa.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro