Clatite olandeze
Seamana si nu seamana cu clatitele clasice, romanesti.
Seamana si nu seamana cu clatitele clasice, romanesti.Ingrediente: 400 grame faina, 800 ml lapte, doua oua, un praf de sare, o lingurita rasa de zahar si, la alegere, fructe (banane, mere, stafide, capsuni) si dulceturi, zahar pudra ori crema de ciocolata sau sirop de ciocolata.
Preparare: amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pana obtii o pasta fluida (care curge usor din polonic). Adauga unul, maxim doua din fructele mentionate, taiate felii sau cubulete, si amesteca usor, ca sa nu strivesti fructele. Incinge bine tigaia, pune doua-trei linguri de ulei si doua polonice din compozitia obtinuta, incercand sa intinzi aluatul, astfel incat sa cuprinda intreg fundul tigaii.
Clatitele sunt groase, dar asa trebuie sa fie cele olandeze. Intoarce-le pe partea cealalta doar cand sunt bine coapte pe prima parte. Ies 10 -12 clatite. Pune-le pe o farfurie intinsa si pudreaza-le cu zahar. Le poti servi simple, cu dulceata sau cu sirop de ciocolata, calde sau reincalzite in cuptorul cu microunde.