Chec cu nuci, stafide si cascaval
Reteta este una frantuzeasca autentica, traditionala pe Coasta de Azur, in Provence.
Reteta este una frantuzeasca autentica, traditionala pe Coasta de Azur, in Provence. Se prepara in 10 minute, iar ingredientele sunt pentru opt portii.Ingrediente:
50 grame stafide negre, 200 grame cascaval, plus inca 100 grame pentru ras, patru oua, trei linguri de lapte, 150 grame faina, un praf de copt, trei linguri de ulei, 50 grame miez de nuca, sare, piper, cimbru uscat.
Preparare:
Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Pune la inmuiat intr-un bol stafidele cu putina apa calda. Taie 200 de grame de cascaval in bucatele mici. Bate ouale, ca pentru omleta cu un parf de sare si laptele. Adauga faina si praful de copt. Amesteca bine si adauga 100 grame de cascaval ras prin razatoare (alege un cascaval uscat). Pune si nucile tocate marunt si stafidele bine scurse de apa. Potriveste de sare si piper. Poti adauga si putin cimbru uscat. Amesteca ultima data si rastoarna compozitia in tava. Coace checul circa 45 de minute. Este bun si rece si cald.