Chec cu mere si morcovi
Este genul de prajitura pe care merita sa o prepari xhiar si cand nu este post.
Este genul de prajitura pe care merita sa o prepari xhiar si cand nu este post.Ingrediente:
o cana de morcov ras, o cana de mere rase, 200 grame zahar, 50 ml ulei, sucul de la o portocala, 100 ml apa minerala, 300 grame faina, un plic de praf de copt, un plic de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, coaja rasa de lamaie si de portocala.
Preparare:
- Intr-un vas amesteca zaharul, uleiul, zeama de portocala si apa minerala, pana cand se topeste zaharul. Pune morcovul si merele rase si amesteca bine, dar incet.
- Amesteca faina cu toate prafurile (bicarbonatul, praful de copt si scortisoara). Adauga faina in amestecul cu mar si morcov, lingura cu lingura.Pune si coaja de la o lamaie si de la o portocala.
- Unge o tava de chec cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Pune compozitia si coace checul la in cuptorul incins in prealabil, timp de 50 de minute, la foc potrivit. Lasa checul sa se raceasca in tava lui. Serveste-l pudrat cu zahar.