Banane cu sos de vanilie si rom
Reţete · Desert / 11.02.2009

Este o reteta excelenta de desert, pentru o seara romantica in doi. Pune in aplicare si povesteste-ne cum ti s-a parut!

Este o reteta excelenta de desert, pentru o seara romantica in doi. Pune in aplicare si povesteste-ne cum ti s-a parut!

Ingrediente si cantitati:


4 banane de dimensiuni medii, bine coapte, dar ferme, decojite si taiate pe lungime
2 linguri unt
1/4 ceasca zahar brun
1/2 - 1/3 kg inghetata de vanilie, moale
1 pana la 2 linguri rom

Mod de preparare:


1. Intr-un vas larg, topeste untul, la foc mic.
2. Adauga zaharul brun si amesteca pana cand acesta se topeste.
3. Adauga bananele si lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana se fragezesc, invartindu-le o singura data.

4. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca inghetata de vanilie si romul.
5. Asaza bananele pe un platou si stropeste-le cu sosul de zahar brun.
6. Se servesc cu sos de inghetata si rom.
7. Se obtin 4 portii.

Timp de preparare: 15 minute.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro