Trigoane cu legume
Reţete · Aperitive / 24.04.2009

O reteta ceva mai dificila atunci cand o prepari pentru prima oara, insa aceste trigoane cu legume au sansa sa devina favoritele tale! Ingrediente si cantitati: 1 pachet de foi de placinta, 1 ceapa mare, 1 telina mica, 250 g ciuperci, 1 legatura de marar, 100 g telemea, 3 oua, piper si sare, dupa gust, ulei pentru calit si pentru uns foile...

O reteta ceva mai dificila atunci cand o prepari pentru prima oara, insa aceste trigoane cu legume au sansa sa devina favoritele tale!

Ingrediente si cantitati:


1 pachet de foi de placinta
1 ceapa mare
1 telina mica
250 g ciuperci
1 legatura de marar
100 g telemea
3 oua
piper si sare, dupa gust
ulei pentru calit si pentru uns foile

Mod de preparare:


1. Curata, spala si taie foarte fin ceapa. Pune-o la calit in ulei incins. Adauga telina data prin razatoarea fina si ciupercile taiate bucatele. Caleste bine legumele, pana scad. Lasa-le deoparte.

2. Adauga branza telemea, mararul taiat fin si ouale batute ca pentru omleta. Sareaza si pipereaza, dupa gust.
3. Prepara trigoanele - o bucata de foaie de placinta de 30 cm lungime si 10 latime, unsa cu unt sau ulei; la un capat, pune o gramajoara din umplutura si infasoara in triunghi). Incinge bine cuptorul si lasa trigoanele la copt, la foc potrivit.

Sfat Eva: Combinatia de legume poate varia, dupa gustul tau - varza, ceapa si putina branza, spanac si branza, spanac bine scazut, ceapa si verdeata din belsug, marar si patrunjel - cu sau fara branza, ciuperci foarte bine calite si branza. Combinatiile sunt la alegerea ta!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro