Un preparat perfect pentru o masă festivă, pentru micul dejun sau de ce nu pentru o ieşire în aer liber.
Un preparat perfect pentru o masă festivă, pentru micul dejun sau de ce nu pentru o ieşire în aer liber.
La capitolul ingredinte îţi spun că ai nevoie de:
1 varză roşie
350 g de salam italian
1 ou
2 felii de pâine albă
1 lingură de muştar
50 g de margarină
100 g de slănină
sare
piper
1 lingură de oţet.
La fel de simplu este şi modul de preparare
Cea mai complicată operaţiune este la varza care trebuie spălată cu atenţie, frunză cu frunză, stropită cu apa sărată în care s-a diluat oţet. Salamul se dă prin maşina de tocat, se amestecă apoi cu oul, cu pâinea înmuiată şi bine stoarsă, cu sarea, piperul şi muştarul. Compoziţia se amestecă bine cu o lingură de lem. Apoi, pe fiecare foia de varză se pune umplutura, se rulează şi se prinde cu o scobitoare. Într-o cratiţa în care s-a topit margarina se prăjesc bucăţele de slănină. Ruladele se pun într-o cratiţă, se adaugă puţină apa caldă şi se lasă la înăbuşit. Când se servesc se aşază pe fiecare ruladă câteva bucăţele de slănină prăjită.