Placinta cu ciuperci
Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu o salata amaruie (cicoare, ridichi sau andive), peste care se pot presara seminte de rodie sau sos vinaigrette. Placinta cu ciuperci si usturoi va fi aliatul tau cel mai... gustos in lupta cu frigul si... raceala toamnei!
Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu o salata amaruie (cicoare, ridichi sau andive), peste care se pot presara seminte de rodie sau sos vinaigrette. Placinta cu ciuperci si usturoi va fi aliatul tau cel mai... gustos in lupta cu frigul si... raceala toamnei!Ingrediente si cantitati:
Aluatul de cartofi:
ulei de legume
2 cartofi curatati de coaja si taiati in patru
1 ceapa curatata de coaja si taiata in patru
2 linguri de faina
1 ou
sare de mare si piper dupa gust
Umplutura:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa taiata marunt
400 g ciuperci proaspete taiate marunt
150 g ciuperci conservate taiate marunt
sare de mare si piper dupa gust
1 lingurita cimbru
1 lingurita praf de mustar
2 linguri faina
1/4 cana vin alb sec
1/4 cana apa
2 linguri de patrunjel tocat
2 linguri de branza razuita (mozzarella)
Mod de preparare:
1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste. Se unge tava cu ulei si se pune deoparte.
2. Se amesteca ceapa si cartofii cu lamela taioasa a mixerului. Se scoate apoi compozitia intr-un vas si se stoarce de apa atat cat este posibil. Se adauga apoi celelalte ingrediente din aluat si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se pune in tava, se intinde uniform si se da la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
3. In timp ce aluatul este la cuptor, se prepara umplutura. Se pune uleiul intr-un vas, se pune pe foc ca sa se incalzeasca si se adauga ceapa, lasandu-se pana cand aceasta devine rumena (5 minute). Se adauga ciupercile si se mai lasa 5 minute.
4. Se pun apoi sarea de mare, piperul, cimbrul, mustarul si faina si se amesteca bine. Se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba, se da focul la minimum si se mai lasa 2 sau 3 minute sau pana cand compozitia se ingroasa. Se gusta si, daca este necesar, se mai adauga sare de mare si piper.
5. Se pune umplutura peste aluat. Se amesteca patrunjelul cu branza si se presara deasupra, dupa care se mai da la cuptor 15 minute.
6. Se scoate pe aragaz, se lasa 5 minute, dupa care se taie felii si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 135 calorii; 5,3 g proteine; 21,5 carbohidrati; 3,6 g grasimi; 0,9 mg colesterol; 50 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).