Drob de urzici cu oua si bureti
"Cartea de bucate romanesti", aparuta la editura Rao, ne ofera in varianta "bilingva" retete utile delicioase, dar, ce-i mai important, testate de catre cineva. Vom prezenta astazi "Drob de urzici cu oua si bureti", urmand ca, in urmatoarele episoade, sa va oferim si retete de ciorbe sau prajiturele.
"Cartea de bucate romanesti", aparuta la editura Rao, ne ofera in varianta "bilingva" retete utile delicioase, dar, ce-i mai important, testate de catre cineva. Vom prezenta astazi "Drob de urzici cu oua si bureti", urmand ca, in urmatoarele episoade, sa va oferim si retete de ciorbe sau prajiturele.Ingrediente si cantitati:
1 ciur de bureti
1 ciur de urzici
5-6 cepe mijlocii
1 ceasca de untdelemn
5-6 catei de usturoi
10 oua
sare
piper
Mod de preparare:
1. Se aleg si se spala bine urzicile, iar cand apa a clocotit, se pun la fiert.
2. Separat, se toaca ceapa si se caleste pana cand capata o culoare aurie. Apoi se adauga si buretii tocati marunt.
3. Cand urzicile sunt fierte, se scot, se scurg, se toaca si se pun peste bureti.
4. Se amesteca in compozitie ouale. Se pun la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc.
5. Urzicile se pot inlocui cu spanac sau stevie. Merge de minune cu un pahar de vin rosu.