Ananas cu inghetata
Reţete · Aperitive / 12.05.2009

Este greu pana incerci prima data. Dupa aceea, ananasul va lua locul mititeilor pe gratarul familiei tale.

Este greu pana incerci prima data. Dupa aceea, ananasul va lua locul mititeilor pe gratarul familiei tale.

Ingrediente:


- Un ananas proaspat,

- 200 lapte dulce,

- 100 grame fulgi de nuca de cocos,

- doua linguri cu miere,

- inghetata cat cuprinde,

- bete pentru frigarui.

Preparare.

  • 1. Amesteca laptele cu mierea de albine si cu fulgii de nuca de cocos.
  • 2. Taie ananasul in felii, pe lung. Dintr-un ananas ar trebui sa rezulte 8-10 portii. Strapunge, pe lung, fiecare bucata de ananas cu un bat de frigaruie si lasa fructul sa stea 10-15 minute in amestecul de lapte miere si nuca de cocos.
  • 3. Pune-l pe gratar, vreme de 5-10 minute, in functie de cat de tare este jarul, pana se coace si prinde urme de la gratar. Degusta-l incet, alaturi de o portie mare de inghetata sau iaurt rece.

Sfat Eva:

  • Daca faci ananasul la iarba verde, ia de acasa amestecul de lapte cu fulgi de cocos si miere intr-un termos. Gustul este cu atat mai pregnant cu cat fulgii de cocos sunt mai fini, asa ca ii poti macina acasa, in masina de cafea, pana obtii o pudra.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro