Morcovii conţin vitamina A, care conferă strălucire părului
5. Linte - pentru conţinutul de zinc şi biotină, elemente necesare sănătăţii firului de păr. De asemenea, lintea conţine proteine.
6. Cartofi dulci - conţin betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. Deficitul de vitamina A determină uscarea scalpului şi apariţia mătreţii, se arată în articolul publicat de ziarul britanic.
7. Ouă - atât ca aliment, cât şi ca mască pentru un păr strălucitor. Conţin proteine şi biotină, esenţială pentru creşterea părului.
8. Stridii - pentru conţinutul de zinc. Deficitul de zinc provoacă pierderea părului.
9. Nuci - pentru conţinutul de vitamina E, care ajută la întărirea firului de păr.
10. Macrou - conţine acizi graşi Omega 3. Carnea de peşte poate fi înlocuită cu seminţe de in, care conţine aceiaşi acizi graşi esenţiali.
Foto: Hepta
5. Linte - pentru conţinutul de zinc şi biotină, elemente necesare sănătăţii firului de păr. De asemenea, lintea conţine proteine.
6. Cartofi dulci - conţin betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. Deficitul de vitamina A determină uscarea scalpului şi apariţia mătreţii, se arată în articolul publicat de ziarul britanic.
7. Ouă - atât ca aliment, cât şi ca mască pentru un păr strălucitor. Conţin proteine şi biotină, esenţială pentru creşterea părului.
8. Stridii - pentru conţinutul de zinc. Deficitul de zinc provoacă pierderea părului.
9. Nuci - pentru conţinutul de vitamina E, care ajută la întărirea firului de păr.
10. Macrou - conţine acizi graşi Omega 3. Carnea de peşte poate fi înlocuită cu seminţe de in, care conţine aceiaşi acizi graşi esenţiali.
Foto: Hepta