Cum să folosești ondulatorul ca să ai gene perfect curbate. 5 greșeli de evitat
Frumuseţe · Machiaj / 09.11.2019

Curbarea genelor este unul dintre micile trucuri care pot face adevărate minuni pentru machiajul tău și pentru aspectul ochilor.

Genele tale arată instant mai lungi și mai dese pentru că ondulatorul le ridică și la etalează asemenea unui evantai, ceea ce îți face ochii să pară mai mari și mai deschiși.
Dar obții aceste beneficii numai dacă îți curbezi genele corect și eviți aceste greșeli, care pot chiar să-ți afecteze genele. Iată cele cinci greșeli de evitat când îți curbezi genele:

Îți curbezi genele după ce aplici mascara

Nu doar că îți murdărește ondulatorul, dar ar putea chiar să-ți distrugă genele. Mascara îți îmbracă genele, apoi se usucă și face astfel firele mai tari și mai puțin flexibile. Acest obicei îți poate rupe genele sau chiar le poate smulge dacă masca incomplet uscată se lipește de ondulator.
Cum să o eviți:
Curbează-ți întotdeauna genele înainte de a aplica rimelul și ai grijă ca genele tale să fie perfect curate înainte de aplicare, fără nicio urmă de mascara.

Strângi prea tare

Dacă vrei să ai gene lungi și sănătoase, aplică o presiune delicată atunci când le curbezi cu ondulatorul. O presiune prea mare nu doar că va crea un unghi de 90 de grade inestetic la nivelul genelor tale, daar le și poate rupe sau smulge.
Cum să eviți această greșeală:
Apropie ondulatorul de baza genelor, având grijă să nu atingă pielea pleoapei. Apasă delicat și menține timp de câteva secunde, apoi eliberează, mutând ondulatorul spre vârfuri, la jumătate lungimii genelor. Ultima etapă este curbarea în apropierea vârfurilor. În acest fel te asiguri că obții gene curbate gradual, în locul unui arc ce pare abrupt.
Pentru un rezultat de durată, poți să încălzești ondulatorul de gene timp de câteva secunde cu foehnul. Genel vor rămâne arcuite mai mult timp.

Nu îți cureți niciodată ondulatorul de gene

Chiar dacă folosești întotdeauna ondulatorul pe genele curate, înainte de a aplica mascara, sunt șanse ca eyelinerul, fardul de pleoape, bacteriile și celulele moarte de piele să se acumuleze pe ondulator. Acesta va fi mai puțin eficient și riști să provoci apariția unor infecții la nivelul ochilor.
Cum să eviți această greșeală:
O dată pe săptămână (sau atunci când consideri că este necesar) pune puțin alcool sanitar pe o dischetă demachiantă și șterge ondulatorul de gene. Curăță bine zona de ondulare, dar și mânerele aparatului. Ai grijă ca ondulatorul să fie perfect uscat înainte de a-l folosi.

Nu înlocuiești niciodată pernuțele protectoare

Cu timpul, acele mici pernuțe din burete sau cauciuc din interiorul indulatorului se pot murdări, se crapă sau se deformează și ondulatorul tău nu va mai funcționa la fel de bine. Dacă aceste pernuțe protectoare sunt deteriorate, metalul poate intra în contact direct cu genele, acționând precum o foarfecă ce îți secționează sau deteriorează genele.
Cum să eviți:
Cele mai multe ondulatoare de gene sunt prevăzute cu pernuțe protectoare de rezervă. Păstrează-le și înlocuiește-le dacă observi că cele vechi și-au pierdut forma, s-au murdărit sau s-au crăpat. Chiar dacă ondulatorul tău de gene nu are astfel de pernuțe de rezervă, poți cumpăra altele noi din magazinele cu produse de înfrumusețare.

Cumperi ondulatoare de gene de calitate proastă

Ai nevoie de un ondulator care curbează eficient fără să-ți afecteze genele, care oricum sunt foarte delicate. Prin urmare, calitatea ondulatorului este deosebit de importantă. „Vei observa differența dacă alegi un ondulator bine realizat. Eu recomand versiunile oferite de Kevyn Aucoin, Shu Uemura sau Bobbi Brown”, declară pentru goodhousekeeping.com makeup artistul Laramie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro