Chocolate make-up tutorial pentru că ne place ciocolata
Frumuseţe · Machiaj / 12.08.2016

Îmi place ciocolata, aş mâncat-o dimineaţa, la prânz şi seara, dacă nu s-ar depune ar fi felul meu principal de mâncare. Îmi plac şi nuanţele ei, de la nuanţa caldă a ciocolatei cu lapte, la maroul brun pe care îl are dark chocolate-ul, singura pe care o pot mânca fără griji căci nu îngraşă. Pentru că o ador sub orice formă, m-am gândit că un tutorial în care să folosesc doar nuanţe ciocolatii v-ar încânta şi pe voi. Să începem.

Începem cu demachiere, tonifierea şi hidratarea tenului. Pe perioada verii înlocuieşte crema hidratantă cu o cremă cu factor de protecţie mare.

Alegem un fond de ten cu acoperire mică, cât mai aproape de nuanţa tenului şi îl aplicăm pe întreaga faţă, evităm însă zona ochilor.

Pentru luminozitate şi acoperirea cercănelelor folosim un corector. Acesta va fi aplicat cu un bureţel uşor umezit sau un beauty blender.

Zonele pe care dorim să le matifiem, ca frunte, mandibulă sau bărbie vor fi pudrate.


Pe zona pomeţilor intervenim cu un fard bronzant, aplicarea lui se face pe linia osului zigomatic şi va da impresia de pomeţi sculptaţi. Mişcarea trebuie să fie circulară dinspre urechi  spre centrul feţei.

Pe “mărul” pomeţilor intervenim cu un iluminator, le va da volum.

Evităm murdărirea tenului cu particule de fard aplicând un strat de pudră mai gros pe zona cearcănelor.

Corectăm şi definim sprâncenele cu ajutorul unei pensule teşite şi cu un gel de sprâncene.

Pe pleoapa superioară, pe arcadă şi în pliul pleoapei aplicăm un fard în nuanţe de ciocolată cu lapte.


Aceeaşi nuanţă va fi aplicată şi pe pleoapa inferioară.

Pe pleoapa mobilă aplicăm un fard în nuanţe de dark chocolate ce va dă profunzime ochilor.

Prin blending difuzăm fardul spre arcadă pentru a gradua trecerea dintre culori.

Aplicăm tehnica blending şi la baza genelor inferioare.

În colţul intern al ochilor, până spre centrul pleoapei mobile aplicăm un glitter în nuanţe perlate.

Îndepărtăm pudra aplicată la început ce a avut rolul de a proteja zona.

Trasăm eyeliner-ul descendent dinspre colţul extern spre colţul intern.


Pe zona waterline intervenim cu un creion alb ce va avea efect de mărire.

Mascara va defini machiajul ochilor.

Pentru colorarea buzelor optăm fie pentru un ruj în nuanţe mai intense, fie unul mai light.

Acest machiaj este potrivit atât pe timpul zilei, fiind realizat din nuanţe calde, neutre, cât şi pe timpul serii dacă purtăm un ruj mai intens. Mulţumim şi de această dată lui Cristian Dobre, fotograf, şi modelului nostru Ana.

www.abacademy.ro
www.cristiandobre.com

Kiss, kiss
Alina
The art of illusion

The world of make-up
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro