3. Lipsa de somn  duce la ridarea prematură a ochilor

Pentru o piele cu aspect tânăr sunt necesare 6-8 ore de somn pe noapte sau cât îți trebuie să te odihnești. Dacă nu dormi când ești obosit, forțezi organismul să-și consume din resurse și crești riscul de îmbătrânire a organelor.


4. Stresul creşte producerea de hormoni care stimulează metabolismul să funcționeze mai rapid și să genereze mai mulți produși toxici care nu mai au timp să se elimine.


5. Expunerea prelungită la soare la ore nepotrivite şi fără protecţie


Acest obicei expune pielea la deshidratare şi arsuri. Expunerea corectă înseamnă 10 minute o dată la o oră, iar în timpul vacanţei la plajă trebuie mărit consumul de alimente bogate în vitamina C, vitamina E (reface pielea mai ușor), vitamina A (pentru protecție), zinc (pentru vindecare) şi multe lichide pentru hidratare.

În acest sens, vegetalele bogate în antioxidanţi cresc capacitatea antioxidantă a sângelui şi ne pot proteja de efectele nocive ale soarelui. Spre exemplu, roşiile consumate zilnic pot reduce roşeata unei arsuri solare cu 40%.

Alcoolul trebuie evitat în general, dar dacă bei alcool pe plajă, pielea se deshidratează rapid şi favorizează arsurile și ridarea. Conform studiilor, consumul de alcool în combinație cu expunerea la soare sau o cabină de bronzat creşte riscul de arsuri solare şi, prin urmare, riscul de îmbătrânire prematură a pielii şi chiar cancer de piele.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro