Negrul nu te face să arăți mai slabă! 7 mituri despre frumusețe pe care nu trebuie să le mai crezi
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 23.03.2022

Femeile cheltuiesc sume mari de bani pe produsele de înfrumusețare de-a lungul vieții, probabil cumpărând în mod frenetic creme pentru cearcăne sau sticle scumpe de șampon.

Am auzit atât de multe mituri despre frumusețe de-a lungul vieții noastre, încât am încetat să le punem la îndoială. E suficient să ne zică mama sau prietena noastră cea mai bună de un produs minune și o luăm de bună!

Poate te interesează și: Trăsăturile chipului care fac o femeie să pară mai tânără, potrivit oamenilor de știință

 

Iată 7 mituri despre frumusețe pe care nu trebuie să le mai crezi:

 

 

Negrul te face să arăți mai slabă


În loc să îți subțieze ca prin minune trupul, negrul face, de fapt, invers. Te face să pari mai mare, deoarece culoarea este pregnantă. De asemenea, atrage atenția asupra a ceea ce încerci să ascunzi, deoarece negrul este de fapt o culoare strălucitoare.



Iluzia optică nu funcționează în timpul zilei, așa că hainele monocromatce nu te ajută să arăți mai slabă.

În schimb, încearcă să alegi verde închis, bleumarin și gri.

Cremele cu SPF mare te protejează mai bine


Doar pentru că eticheta spune SPF 50 nu înseamnă că protecția va dura 10 ore. Este posibil să cazi în capcană și să aplici o singură dată protecție solară cu cel mai mare SPF.

De fapt, nu contează cât de ridicat este nivelul SPF, cremele de protecție solară trebuie reaplicate la fiecare 2 ore. Dacă transpiri sau înoți mult, ar trebui să o faci și mai des.

Nu stoarce niciodată un coș


Cu toții am auzit că stoarcerea unui coș va aduce doar altele noi. Cu toate acestea, îți poate aduce beneficii dacă știi asupra căruia să acționezi și când.

Cele galbene și inflamate trebuie stoarse, deoarece stimulează procesul de vindecare și eliberează bacteriile care creează presiune sub piele. De asemenea, este recomandat să o faci cu un ac sterilizat.

Cu toate acestea, este mai bine să te bazezi pe un profesionist, deoarece este foarte ușor să te infectezi sau chiar să îți provoci o cicatrice.

Spălarea părului în fiecare zi este dăunătoare


Spălarea părului în fiecare zi este un obicei perfect în regulă și sănătos. Totul depinde de tipul tău de păr și de nivelul de activitate.

Ceea ce nu ar trebui să ignori sunt ingredientele folosite în șamponul tău. Asigură-te că nu sunt dure (conțin siliconi, pantenol etc.). Fără îndoială, poți folosi chiar și balsam în fiecare zi după ce îți speli părul.

Dacă bei apă nu mai ai pielea uscată


Apa de băut nu este eficientă, iar o cantitate excesivă de apă poate fi cauza unor probleme de sănătate. Pielea ta este deshidratată nu pentru că nu bei suficientă apă, ci pentru că se evaporă rapid din piele.



O îngrijire bună a pielii ar trebui să prevină acest lucru și să rețină umezeala pentru perioade mai lungi de timp. Se spune că produsele cu acid hialuronic sunt foarte eficiente și potrivite pentru toate tipurile de piele.

Poți scăpa de cearcănele moștenite


Din păcate, nu poți face mare lucru în privința pigmentării moștenite de sub ochi. S-ar putea să dormi mult și să duci un stil de viață sănătos și să ai în continuare acele cearcăne.

Ele s-ar putea agrava, de asemenea, dacă stai mult la soare. Nu poți scăpa complet de ele, deoarece ești predispusă genetic să le ai, dar cel puțin ai posibilitatea de a le ascunde cu machiaj.

Produsele pentru păr pot reface vârfurile despicate


Produsele pentru păr oferă doar o soluție temporară prin lipirea firelor de păr. Cu toate acestea, ele nu rezolvă de fapt rădăcina problemei.

Serurile și balsamurile pentru păr pot face ca vârfurile despicate să fie mai puțin vizibile și ar putea încetini și procesul de degradare. Cu toate acestea, ele nu pot elimina complet problema.

Măștile de păr obișnuite, tunderea părului și protejarea părului de lumina directă a soarelui ar trebui să funcționeze mai bine.

Sursă: brightside

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro