Frumuseţea ta: Cum îţi afectează dieta sănătatea tenului. 4 riscuri
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 13.02.2014

Cele mai multe femei care vor să slăbească şi urmează o dietă pentru asta nu se gândesc absolut deloc la efectele regimului asupra pielii.

Ştim că dietele agresive au un efect nociv asupra sănătăţii, dar unele regimuri alimentare radicale au un impact profund şi asupra chipului, în special asupra tenului tău.

O dietă săracă în grăsimi îţi accentuează ridurile


Organismul are nevoie de lipide (grăsimi) pentru fiecare proces de bază. Iar când consumi prea puţine grăsimi, celulele nu îşi mai pot îndeplini corect funcţiile. Membranele celulare şi barierele protectoare din jurul celulelor au nevoie de acizi graşi care previn evaporarea apei din piele sau chiar din interiorul celulei. Iar când apa se evaporă, proces numit "deshidratare transepidermală", pielea devine tot mai uscată, iar ridurile şi liniile fine se accentuează. De aceea, o dietă care reduce drastic consumul de grăsimi nu este neapărat o alegere prea bună. Consumă grăsimi sănătoase pe care le găseşti în uleiul de măsline extra virgin, avocado, nuci, semninţe, peşte şi fructe de mare. De asemenea, foloseşte o cremă intens hidratantă pentru pielea ta.


Eliminarea unei întregi grupe alimentare îţi poate afecta tenul


Pentru cei care sunt vegetarieni sau vegani este foarte important să conştientizeze faptul că proteinele de origine animală sunt bogate în nutrienţi de care pielea are absolut nevoie. De exemplu, s-a dovedit că acizii graşi omega-3 care se găsesc în carnea de peşte previn inflamaţia, care are un rol important în procesul de îmbătrânire. De aceea, dacă elimini anumite grupe alimentare, este necesar să le înlocuieşti cu alimente care să-ţi ofere aceiaşi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea pielii şi a întregului organism. În cazul prezentat mai sus, dacă ai renunţat la peşte, consumă seminţe de in sau suplimente pe bază de in, care conţin omega-3.


Lipsa exerciţiilor fizice accelearează îmbătrânirea


Exerciţiile fizice şi mişcarea trebuie să facă neapărat parte din viaţa ta, zi de zi. Exerciţiile îţi îmbunătăţesc sănătatea pielii prin stimularea circulaţiei sanguine care oferă oxigen şi nutrineţi tenului. De asemenea, mişcarea fizică reduce nivelul cortisolului, numit şi hormonul stresului.

Faţa şi gâtul subţiate din cauza dietei te pot face să pari îmbătrânită


Volumul moderat în zona feţei este asociat cu tinereţea, iar odată cu vârsta orice persoană pierde din acest volum. Iar dacă eşti prea slabă, vei avea şi mai puţină grăsime facială, ceea ce te va face să pari cu mult mai în vârstă decât eşti. Din acest motiv chirurgii esteticienii au conceput sisteme de "umplere" a zonelor faciale pentru a crea iluzia tinereţii. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus este necesar să ştii şi unde să te opreşti în procesul de slăbire. Discută cu un medic nutriţionist şi descoperă astfel care este numărul de kilograme ideal pentru forma ta fizică.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro