Cum să folosești uleiul de ricin?
Diferitele tipuri de uleiuri au fost incluse cu mult timp în urmă în rutina de frumusețe a femeilor, însă uleiul de ricin este adesea trecut cu vederea. Iată cum poți să utilizezi uleiul de ricin!
Utilizările pe care le are uleiul de ricinUleiul acesta este un ulei vegetal, obținut din planta ricinus communis, și are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii, acestea transformându-l într-un produs minune pentru orice regim de îngrijire. Principalul beneficiu al uleiului de ricin este stimularea creșterii părului. Experții nu recomandă utilizarea sa internă. Cu toate acestea, ar trebui să te bucuri de efectele sale pozitive pe care le poate avea atunci când este aplicat local. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi de utilizare, care te ajută să beneficiezi de toate proprietățile acestui ingredient.
1. Scalp
Mai ales în timpul sezoanelor reci, pielea ta ar putea avea de suferit. Nu este neobișnuit ca scalpul tău să se exfolieze. Acizii grași din uleiul de ricin au rolul de a penetra foliculii de păr și de a hidrata scalpul, împiedicând astfel exfolierea pielii. Acest ulei poate fi dificil de utilizat, din cauza texturii sale, așa că încearcă să adaugi și alte uleiuri, cum ar fi uleiul de jojoba sau de cocos, pentru a obține cele mai bune beneficii din uleiuri și pentru a crea o mască ușor de folosit.
2. Sprâncene și gene
Uleiul de ricin este cel mai frecvent utilizat pentru a stimula creșterea sprâncenelor și genelor. Acidul ricinoleic și omega 6 care se regăsesc în acest ulei favorizează creșterea părului și circulația. După curățarea și hidratarea pielii, aplică o cantitate mică direct pe sprâncene și gene, înainte de a merge la culcare. Repetă acest proces în fiecare zi!
3. Infecții fungice minore
Datorită proprietăților antifungice ale uleiului de ricin, acesta poate fi utilizat pentru tratarea infecțiilor fungice minore. Mătreața este tratată în mod eficient datorită proprietăților antibacteriene ale acidului ricinoleic, care ucide bacteriile ce duc la apariția mătreții.
4. Piele
Proprietățile naturale ale uleiului ricin pot fi valorificate cu ajutorul unei măști care hidratează intens pielea. Asigură-te că adaugi și alte uleiuri, precum uleiul de jojoba sau de migdale, care conțin o cantitate semnificativă de vitamina E.
5. Pete
Uleiul de ricin nu este un tratament pentru acnee, dar poate ajuta la estomparea petelor și cicatricelor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Iar proprietățile antibacteriene pot ajuta la distrugerea bacteriilor care provoacă erupțiile și care sunt regăsite la nivelul pielii.