Cele mai eficiente tratamente pentru pielea uscată a corpului
Pielea ta este foarte uscată și are un aspect neplăcut? Este o problemă care apare în special în sezonul rece și afectează în mod deosebit picioarele, trunchiul și brațele. Află care sunt cele mai eficiente tratamente pe care le poți încerca acasă pentru a hidrata intens pielea.
Iarna este anotimpul care îți supune pielea unui stres constant. Din cauza temperaturilor scăzute și a aerului încălzit și uscat din interior, pielea se poate usca mai mult ca de obicei, având un aspect neplăcut și o textură aspră. Iată câteva remedii pe care să le încerci pentru ca pielea ta să fie iarăși catifelată:
Tratament natural cu avocado, ulei de măsline și zaț de cafea
Pentru că are o consistență cremoasă atunci când este bine copt, avocado este numit și "unt vegetal". Tocmai această compoziție uleioasă îl transformă în ingredientul perfect pentru hidratarea pielii, atât din interior, când îl incluzi în alimentație, cât și din exterior, când îl folosești sub formă de măști și tratamente. Este foarte simplu să-ți faci o mască pentru corp cu avocado. Pisează bine un avocado copt, adaugă două linguri cu ulei de măsline și suficient zaț de cafea pentru a obține o pastă consistentă. Maseză-ți corpul în timpul dușului cu acest amestec, apoi clătește-te. Pielea ta va rămâne catifelată, hidratată și frumoasă datorită uleiurilor hidratante și a efectului exfoliant al zațului.
Hidratare cu ulei de jojoba
Uleiul de jojoba este, de fapt, o ceară fără miros extrasă din arbustul de jojoba, și are o textură asemănătoare unui ulei. Se absoarbe ușor în piele pentru că imită perfect sebumul produs în mod natural de piele. De asemenea, are un efect de reglare a producției de sebum, rezultatul fiind o piele perfect hidratată, dar fără urme uleioase. Produce aceste efecte atât asupra pielii, cât și asupra scalpului. Vei obține cele mai bune rezultate dacă aplici uleiul de jojoba pe corp imediat după duș, înainte de a te șterge. Aplicate pe pielea udă, uleiurile naturale blochează apa în piele și îi oferă o hidratare intensă, de durată.
Periajul uscat al corpului
Periajul uscat presupune masarea corpului, pe pielea uscată, cu o perie special concepută care are are fire moi, dar suficient de ferme pentru a realiza un masaj delicat și eficient. Îți poți face un periaj uscat o dată sau de două ori pe zi, înainte de baie sau duș. O perie cu mâner lung este bună pentru a ajunge și în locuri mai greu accesibile, așa cum este mijlocul spatelui, în timp de o perie care se fixează pe palmă cu un elastic este foarte comodă și ușor de folosit. Această tehnică este foarte eficientă în tratarea pielii uscate a corpului pentru că îndepărtează celulele moarte și pielea descuamată. Uleiurile, cremele sau loțiunile de corp pe care le folosești apoi pătrund mai bine în piele și o hidratează în profunzime.
Tratament cu unt de shea
Concentrațiile ridicate de acizi grași și vitamine transformă untul de shea într-un ingredient excelent pentru îngrijirea pielii. Are efect antiinflamator și proprietăți de vindecare. Untul de shea se folosește foarte ușor, aplicat direct pe piele, fără să aibă efecte secundare sau să fie comedogenic. Consistența cremoasă a untului de shea și forma sa semisolidă îi permit să fie absorbit rapid în piele. Se topește în contact cu pielea și devine un ulei care poate fi aplicat cu ușurință. Untul de shea pătrunde în piele și creează o barieră protectoare care menține apa în celule și oferă un efect hidratant pe termen lung.
Loțiune de corp cu uree
Ureea este un ingredient natural care are ca efect accelerarea reînnoirii celulare și eliminarea celulelor moarte de piele. Este un tratament recomandat adesea de medicii dermatologi în cazul pielii foarte uscate, cu tendință de descuamare. Poți cumpăra crema cu uree cu o concentrație mai mare de 10% numai din farmacii, cu recomandare din partea medicului dermatolog. Loțiunile de corp cu o concentrație mai mică de uree pot fi cumpărate fără rețetă.
Iată care sunt principalele reguli pe care să le respecți pentru a evita uscarea excesivă a pielii:
Limitează durata dușului la 5-10 minute;
Folosește apă caldă, în loc de apă fierbinte;
Înlocuiește gelul de duș cu un ulei de duș cu acțiune delicată, fără parfum;
Aplică suficient produs de curățare încât să îndepărtezi murdăria și sebumul, dar evită să folosești atât de mult încât să se formeze o spumă groasă;
Șterge pielea prin tamponare cu un prosop;
Aplică un ulei natural pe pielea udă sau cremă hidratantă imediat după ce te-ai șters de apă.