Exfolierea este primul pas către o piele frumoasă, cu un aspect hidratat şi sănătos. Află ce ingrediente naturale să foloseşti pentru o exfoliere perfectă
Pielea trece permanent printr-un proces de regenerare celulară. Iar celulele moarte se acumulează treptat pe suprafaţa pielii, ascunzând de fapt sub ele stratul de celule noi şi sănătoase. Pentru a elimina acest surplus, exfolierea este cea mai simplă şi eficientă metodă. De asemenea, exfolierea stimulează circulaţia sanguină şi contribuie la o mai bună oxigenare, ceea ce îi oferă pielii o strălucire naturală.
Dar în loc să foloseşti produse din comerţ pentru acest procedeu simplu, poţi folosi remedii naturale mult mai sănătoase. Nu doar că sunt mai ieftine, dar acestea au şi alte beneficii de necontestat pentru pielea ta.
Un prim pas pentru o exfoliere corectă este cunoaşterea unor reguli de bază. În primul rând, exfolierea feţei şi cea a corpului ar trebui realizate diferit. Pielea feţei este mult mai sensibilă decât cea a corpului, de aceea exfolierea tenului ar trebui să fie mai delicată.
Iată câteva reţete de exfoliante naturale pe care să le încerci:Exfoliant cu bicarbonat de sodiu pentru ten
Particulele fine de bircabonat de sodiu pot realiza o exfoliere delicată a tenului, îndepărtând în acelaşi timp o mare parte din celuele moarte care îţi pot bloca porii, ducând în timp la apariţia punctelor negre şi a coşurilor. Folosirea bicarbonatului de sodiu pentru exfoliere tenului este foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este să-ţi umezeşti tenul curat, să aplici în palme o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu şi apoi să-ţi masezi delicat tenul. Realizează mişcări circulare, fără să apeşi, şi evită zona ochilor. Clăteşte-te apoi cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.
Exfoliant cu sare de mare şi ulei de măsline
Un exfoliant excelent pentru corp poţi obţine din două ingrediente simple, pe care sigur le ai în casă. Ai nevoie de sare de mare grunjoasă şi un ulei natural precum ulei de măsline, ulei de cocos, de migdale etc. Pune peste câteva linguri de sare de mare suficient ulei pentru a-l umezi. În timpul duşului, masează-ţi pielea timp de trei minute cu acest scrub începând de la picioare către trunchi. Nu apăsa prea tare şi nu insista prea mult într-un loc pentru că îţi poţi provoca iritaţii.
Exfoliant cu zaţ de cafea şi zahăr brun
Zaţul de cafea este foarte util în tratamentele de înfrumuseţare, inclusiv sub formă de scrub. Şi pentru a-i potenţa efectele benefice, combină-l cu zahărul brun, un alt ingredient eficient în exfolierea pielii. Amestecă două linguri de zaţ de cafea bine stors cu două linguri cu zahăr brun. Masează-ţi corpul cu acest scrub după ce ţi-a umezit pielea, în timpul duşului. Pentru că este un exfoliant blând, poate fi folosit şi pentru ten.
Exfoliant cu zahăr, ulei de cocos şi vitamina E
Dacă îţi place aroma uleiului de cocos, atunci acest exfoliant este ideal pentru tine. Vei avea nevoie de o cană cu zahăr tos, o jumătate de cană cu ulei de cocos şi patru picături de vitamina E ulei. Într-un bol din sticlă, amestecă bine zahărul şi uleiul de cocos, apoi adaugă picăturile de vitamina E. Pune scrubul într-un borcan cu capac. Foloseşte acest exfoliant natural în timpul duşului, masând delicat corpul de jos în sus, pentru a stimula şi circulaţia în timp ce elimini celulele moarte.