Ce este periajul uscat al corpului și cum te ajută să scapi de celulită
Periajul uscat al corpului este o metodă de exfoliere a pielii folosită de secole în diverse culturi ale lumii și care a devenit foarte populară în ultimii ani.
Tratamentul poate fi făcut acasă sau la spa, folosind o perie specială cu peri moi. Prin acest procedeu sunt îndepărtate celulele moarte de piele și este stimulată circulația sanguină și cea limfatică.
Dar cât de benefic este acest tratament pentru piele și pentru eliminarea celulitei? „Există numeroase beneficii atribuite periajului uscat al copului, dar nu toate sunt susținute de o bază științifică„, declară dermatologul Shari Marchbein pentru goodhousekeeping.com.
Iată tot ce trebuie să știi despre periajul uscat al corpului:
Care sunt beneficiile periajului uscat?
Periajul uscat energizează corpul, stimulează circulația sanguină și ajută drenajul limfatic. Toate acestea au ca efect netezirea suprafeței pielii, elimină zonele de piele uscată și reduce aspectul celulitei. Orice tip de exfoliere previne de obicei creșterea firelor de păr sub piele, îndepărtând celulele moarte care blochează creșterea firelor.
„Acumularea de celule moarte poate face pielea să aibă un aspect șters și lipsit de strălucire
„, spune Dr. Marchbein. „Îndepărtându-le folosind o perie este o formă de exfoliere mecanică ce lasă la final pielea mai fină, catifelată și luminoasă. Periajul uscat al pielii ajută în același timp pielea să absoarbă mai eficient loțiunile și cremele hidratante aplicate ulterior„, adaugă medicul.
Poate periajul uscat al corpului să reducă celulita?
Nu există, din păcate, un tratament miraculos care să elimine complet celulita. Dar se pare că drenajul limfatic poate reduce aspectul de „coajă de portocală„ la nivelul pielii. Efectul nu este, însă, permanent.
„Celulita apare atunci când grăsimea pătrunde printre fibrele de țesut conjunctiv aflate sub piele. Deși perierea uscată a corpului poate face ca pielea să se umfle, reducând temporar vizibilitatea celulitei, această tehnică nu va produce schimbări permanente„, spune medicul.
Este periajul uscat sigur pentru toată lumea?
„Nu recomand periajul uscat al corpului pentru cei care au pielea foarte sensibilă sau se confruntă cu eczeme„, spune medicul dermatolog. „Poate să provoace iritații importante ale pielii, duce la înroșirea și agravarea acestor afecțiuni
„, adaugă dermatologul.
O variantă mai delicată de exfoliere este aceea de a utiliza o cremă sau un gel de duș cu particule fine exfoliante. Acestea au un efect abraziv delicat și îndepărtează celulele moarte de piele fără să provoace iritații.
De câte ori pe săptămână ar trebui să practici periajul uscat?
„Atât timp cât nu provoacă iritații, poți să încerci periajul uscat al pielii zilnic„, declară Dr. Marchbein. ”Eu recomand ca exfolierea să nu se facă de mai mult de trei ori pe săptămână, iar o dată pe săptămână este suficient pentru cele mai multe persoane”, spune medicul.
Cea mai bună modalitate de a practica periajul uscat este să plimbi peria pe pielea uscată a corpului folosind mișcări delicate și presiune ușoară. Direcția de periere este către inimă. Începe cu picioarele și trunchiul de jos în sus și brațele de la extremități către umeri. „Fii delicată în zonele cu piele sensibilă, precum sânii„, recomandă medicul. Pentru a curăța peria, clătește-o cu apă și agaț-o pentru a se usca.
Trebuie să faci duș după periajul uscat al corpului?
Nu este necesar să faci duș după ce îți periezi corpul. Dar este mai simplu să adopți acest ritual de îngrijire înainte de a-ți face duș. Periajul uscat stimulează circulația și poate avea un efect revigorant în special dimineața.
Cum să alegi cea mai bună perie
Periile pentru corp sunt realizate de obicei din materiale naturale precum lemnul și din peri sintetici sau naturali, așa cum sunt fibrele din sisal, derivate din agave. Alege o perie de corp cu mâner lung, care te va ajuta să ajungi în locurile mai puțin accesibile de pe spate. O perie rotundă, fără mâner, este mai ușor de folosit pe restul corpului.