8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul. Încearcă-le!
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 20.10.2012

Căderea părului poate fi stopată de multe ori cu puțină îngrijire suplimentară sau cu soluții naturale. Dacă simți că părul se rărește într-un ritm mai rapid decât cel normal, încearcă 8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul.

Căderea părului poate fi stopată de multe ori cu puţină îngrijire suplimentară sau cu soluţii naturale. Dacă simţi că părul se răreşte într-un ritm mai rapid decât cel normal, încearcă 8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul.

Renunţă la obiceiurile ce dăunează părului

Vopsirea regulată şi folosirea uneltelor de hair styling ce aţionează pe bază de căldură contribuie uneori în mod decisiv la căderea părului. Chiar dacă decizi că nu vrei să te vopseşti mai rar, evită plăcile de întins părul şi alte instrumente care îţi înfierbântă părul şi îl slăbesc.



Asigură-ţi necesarul de vitamine

În multe cazuri, căderea părului este provocată de un deficit de vitamine. Poţi opta pentru comprimate cu multivitamine luate zilnic, sau îţi poţi modifica alimentaţia în mod natural, pentru a include mai multă Vitamina E (germeni de grâu, migdale, avocado etc.) şi Vitamina A (morcovi, dovleac, mango etc.) şi Vitamina C. Ţine cont şi de faptul că acizii graşi omega 3 au un rol vital în absorbţia corectă a vitaminelor. Îi poţi înclude în alimentaţia ta crescând consumul de peşte, nuci dar şi ulei de măsline.


Încearcă tratamentele cu ulei cald

Uleiul de nucă de cocos şi uleiul de rapiţă sunt adesea folosite în tratamente pentru scalp împotriva căderii părului. Aplică uleiul cald, niciodată fierbinte, şi masează-l apoi pe scalp. Îl poţi lasa să acţioneze până la o oră dacă foloseşti o cască de duş şi un prosop înfăşurat în jurul scalpului, sau doar 10 minute cu un prosop dacă te grăbeşti. Spală-ţi bine părul cu şampon la încheierea tratamenului.

Scapă de mătreaţă


Mătreaţa poate afecta rădăcina firului de păr atunci când este ignorată. Nu contează dacă nu este vizibilă, atâta vreme cât există la rădăcină, poate avea un efect negativ. Dacă nu o poţi elimina complet cu un şampon special, apelează la sfatul unui dermatolog.

Masează-ţi scalpul zilnic

Chiar şi două sau trei minute de masaj al scalpului sunt suficiente în fiecare zi pentru a stimula circulaţia sângelui, necesară pentru sănătatea rădăcinii firelor de păr. Dacă nu-ţi place să te masezi singură, poţi cere ajutorul partenerului, încluzând acest pas chiar în preludiu.


Protejează-ţi părul ud

Părul este cu adevărat vulnerabil atunci când este ud. Evită frecarea lui cu prosopul şi scuteşte-l de jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr. Dacă îl laşi să se usuce singur, după ce l-ai scurs prin tamponare cu ajutorul unui prosop, va fi mai puţin predispus la rupere şi cădere.

Mască de păr cu antioxidanţi


Poţi găsi multe tratamente de specialitate pentru căderea părului în comerț, dar o alternativă naturală şi aproape gratuită este ceaiul verde. Fă o infuzie cu două pliculeţe într-o ceaşcă de apă, aplică apoi ceaiul pe scalp şi lasă-l să acţioneze o oră, protejându-ţi capul cu un prosop.

Redu stresul şi odihneşte-te

Nu ignora faptul că stresul şi somnul insuficient afecteză întregul organism şi pot accentua căderea părului. Renunţă la ideea că recuperezi somnul şi dormi suficient în fiecare noapte.

Părul este sensibil şi la schimbările hormonale, iar căderea părului poate fi legată de concentraţia androgenului din sânge. Contraceptivele cu nivel scăzut al acestui hormon pot opri căderea părului, iar cele cu nivel ridicat o pot accentua. Discută cu medicul specialist şi asigură-te că alegi contraceptivele potrivite pentru tine.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro