6 trucuri ca să nu te bronzezi inestetic
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 15.06.2012

Cele mai multe greşeli care afectează calitatea unui bronz natural, obţinut pe plajă sau la piscină, pot fi evitate cu puţină atenţie. Ţine cont de cele 6 trucuri ca să nu te bronzezi urât şi vei fi mulţumită de pielea ta pentru mai mult timp.

Cele mai multe greşeli care afectează calitatea unui bronz natural, obţinut pe plajă sau la piscină, pot fi evitate cu puţină atenţie. Ţine cont de cele 6 trucuri ca să nu te bronzezi urât şi vei fi mulţumită de pielea ta pentru mai mult timp.


1. Exfoliază uniform pielea
Baza unui bronz natural, frumos şi uniform o constituie pielea exfoliată, bine hidratată şi protejată. Dacă neglijezi exfolierea sau renunţi să exfoliezi pielea şi în zonele în care ajungi mai greu, bronzul tău se va deteriora rapid, odată cu dispariţia straturilor de celule moarte prezente la suprafaţa pielii doar în anumite zone ale corpului. Încearcă să nu exfoliezi excesiv nicio zonă anume, dar poţi insista puţin mai mult la coate, genunchi şi călcâie.




2. Evită costumele de baie prea complexe
Chiar dacă sunt în tendinţe costumele de baie cu diverse accesorii, nu este neapărat cel mai potrivit pentru un bronz natural reuşit.

Costumele de baie care includ inele de metal sunt cel mai evident exemplu de "Aşa NU!" pentru un bronz frumos şi uniform, dar şireturile lăsate să atârne pot crea şi ele probleme. Când stai pe burtă pentru a-ţi bronza spatele, desfă întotdeauna la spate sutienul, pentru a evita dungile orizontale inestetice.


3. Foloseşte corect cremele de protecţie

Protecţia împotriva razelor ultaviolete, mai puternice între orele 10-17, este deosebit de importantă dacă vrei să ai un bronz de durată, nu doar o piele arsă care se descuamează în câteva zile sau săptămâni.

Petrece câteva ore pe zi la plajă dimineaţa şi după-amiaza, dar nu uita să aplici o cremă de protecţie cu SPF potrivit pentru tenul tău (minim 15). Aceasta necesită reaplicarea la fiecare două ore, chiar dacă nu intri în apă. După două ore şi jumătate de la prima aplicare, riscul de arsuri solare creşte de 5 ori. Nu uita să o foloseşti pe tot corpul, inclusiv pe tălpi.


Protecţia feţei poate fi asigurată doar de o pălărie care nu lasă deloc să treacă razele solare. Nu te bronza când stai pe spate cu ochelari de soare, ci pune-ţi pălăria pe faţă.


4. Renunţă complet la bijuterii
Unul dintre cele mai evidente sfaturi, pe care totuşi multe femei aleg să îl ignore sau uită să îl respecte, este renunţarea la bijuterii pe plajă. Poţi păstra pe mână verigheta din motive sentimentale, însă orice alte bijuterii, în special brăţări şi coliere, nu au ce căuta pe plajă dacă vrei să obţii un bronz frumos şi uniform.



5. Întoarce-te în mod regulat de pe o parte pe alta
Dacă petreci prea mult timp pe burtă sau pe spate, poţi provoca arsuri pielii care îţi strică practic bronzul pentru un an întreg. Foloseşte cronometrul sau alarma telefonului şi întoarce-te de pe o spate pe faţă la fiecare 20 de minute. Doar astfel poţi fi sigură că nu te pierzi într-o conversaţie sau nu aţipeşti la soare.


6. Schimbă-ţi poziţia în funcţie de soare

Urmăreşte traseul soarelui şi schimbă-ţi în mod regulat poziţia, pentru ca razele soarelui să îţi acopere o suprafaţă cât mai mare din corp. Dacă uiţi de acest aspect, în special după-amiaza, rişti să te bronzezi pe o parte mai mult decât pe alta şi poţi spune adio bronzului uniform şi frumos pe care ţi-l doreşti.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro