6 obiceiuri sănătoase pe care e mai bine să le faci seara
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 19.07.2018

Credeai că ritualul de frumusețe are cel mai mare efect dimineața? Ei bine, dacă respecți câteva obiceiuri sănătoase de cu seara rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face ca să arăți mai bine, de la reducerea stresului și încercarea unor rețete noi până la creme și seruri de întinerire care șterg urmele anilor de pe chip. Îți dorești mereu să îmbunătățești modul în care ai grijă de tine? Ei bine, dincolo de produsele de calitate folosite, contează foarte mult și momentul în care le introduci în rutina zilnică. 
 
„Menținerea unor obiceiuri sănătoase este de recomandat în orice moment al zilei, dar anumite produse pot avea efecte benefice sporite dacă sunt utilizate înainte de culcare. Acest lucru se datorează faptului că procesul de refacere a organismului din timpul somnului favorizează acțiunea acestora”
, explică dr. Rachel Daniels, expert în nutriție. 
Iată ce obiceiuri sănătoase ar trebui să ai în fiecare seară:
 

1. Spală-te pe față

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru pielea ta este să îndepărtezi perfect machiajul înainte să te culci. „Curățarea riguroasă a pielii în fiecare seară este atât de importantă pentru că în timp ce dormi tenul se regenerează în mod natural”, spune Joel Schlessinger, dermatolog certificat. Dacă dormi machiată vei întrerupe acest proces, bacteriile se vor acumula, crescând riscul de acnee și erupții ale pielii. De asemenea, ai putea grăbi apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii.
 
Asta nu înseamnă că nu trebuie să te speli pe față dimineața, dar pe timp de noapte este foarte important ca pielea să aibă răgazul necesar pentru activarea celulelor de întinerire. 
 
„Este adevărat, în principiu pielea este curată când te trezești, dacă ai grijă să schimbi des fața de pernă, dar pentru reîmprospătare și revitalizare este indicat să utilizezi un produs delicat, care nu irită pielea. Nu trebuie să deteriorezi stratul de protecție al celulelor și  uleiurile naturale de la suprafața pielii”
, explică Tsippora Shainhouse,  dermatolog certificat și instructor clinic la Universitatea din California de Sud.
 

2. Aplică un retinoid

Acest produs derivat din vitamina A stimulează producția de colagen și poate crea un aspect întinerit al tenului dacă este utilizat în mod regulat.
 
Cremele hidratante și serurile care conțin retinoizi nu au efect dacă sunt folosite în timpul zilei. Pentru a te bucura de efectele benefice ale acestor produse aplică-le pe față, gât și decolteu în fiecare seară. Te vei trezi cu un ten mai proaspăt, fără celule moarte sau acnee.

 
3. Folosește apa de gură

„Când vine vorba de neutralizarea acizilor care inflamează gingiile, afectează smalțul și cauzează cariile dentare, saliva este partenerul ideal. În timpul somnului se produce mai puțină salivă, iar acest lucru  poate lăsa dinții și gingiile vulnerabili în fața bacteriilor și a gingivitei”, spune Lana Rozenberg, medic dentist.
 
Cel mai bine este să folosești apa de gură după cină. În acest fel vei oferi o protecție suplimentară danturii pe timpul nopții și va crește producția de salivă. În plus, aroma mentolată este prietenă și cu silueta. Te va ajuta să elimini gustările târzii care îți periclitează totalul de calorii.

4. Mănâncă iaurt

Dacă îi oferi organismului o doză de probiotice înainte de culcare, sistemul imunitar va funcționa optim și pe timpul nopții. Alege iaurtul natural, cu un conținut redus de grăsimi, fără arome sau conservanți.
Potrivit studiilor de specialitate, iaurtul consumat înainte de culcare are un rol important în eliminarea depozitelor de țesut adipos și creșterea masei musculare.
 

5. Aplică antiperspirant

Folosirea antiperspirantului seara contribuie la un control mai eficient al transpirației. În timpul somnului, transpirația și nivelul de activitate sunt minime, iar produsul va intra mai bine în pori pentru a-și face efectul. Îl poți aplica și dimineața pentru împrospătare, dar este esențial să îl folosești seara.
 

6. Fă puțină mișcare

Cât timp dormi, respirația ta devine mai rară și superficială, iar gradul de oxigenare scade. Dacă faci o plimbare de 20-30 de minute înainte de culcare și inspiri adânc pe tot parcursul ei vei ajuta organismul să stocheze oxigenul de care are nevoie pe timpul nopții. Vei dormi mai bine și te vei trezi plină de energie! 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro