5 secrete ca să-ţi faci genele să crească mai mult
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 02.08.2012

Câte dintre noi nu visăm la nişte gene lungi, curbate şi bogate cu care să cucerim dintr-o singură privire? Însă, nu toate suntem dotate de la natură cu astfel de gene. Aşa că, trebuie să învăţăm mici trucuri care să ne ajute să le obţinem.

Câte dintre noi nu visăm la nişte gene lungi, curbate şi bogate cu care să cucerim dintr-o singură privire? Însă, nu toate suntem dotate de la natură cu astfel de gene.

Aşa că, trebuie să învăţăm mici trucuri care să ne ajute să le obţinem.

Încă de la început e bine să ştim că este normal ca şi genele să cadă, ca toate firele de păr, şi să fie înlocuite de alte fire noi. Însă, genele au un proces diferit de creştere faţă de firele de păr ale capului. Toate firele de păr uman trec prin trei etape în timpul creşterii şi dezvoltării lor.

Unul dintre acestea este stadiul anagen, de creştere. Pentru gene, această fază durează 30-45 de zile. Genele sunt scurte, deoarece această fază este mult mai scurtă decât cea a creşterii părului scalpului. În timpul acestei faze de creştere, firul de păr va continua să crească şi nu va cădea decât în momentul în care este tras sau smuls.

În etapa de tranziţie, genele nu mai cresc. Foliculul nu mai face păr în această perioadă. Dacă o geană cade pe parcursul a celor 2-3 săptămâni ale acestei faza, nu va creşte înapoi decât după ce faza catagen se încheie. În faza de odihnă (telogen) cele mai multe gene cad. În această etapă, firul de păr se odihneşte aproximativ 100 de zile înainte de eventuala lui cădere. Dacă în această etapă tragem uşor de o geană, este posibil să cadă mai uşor. Pierderea unei gene în această etapă înseamnă că genele noi vor creşte mai repede deoarece ciclul de creştere a părului nu a fost întrerupt.

Cu alte cuvinte, este normal să avem unele perioade în care genele noastre sunt mai scurte şi mai puţine. Dar cu mici trucuri le poţi ajuta să crească mai repede şi mai dese.


Dieta joacă un rol important
Îmbunătăţiţi-vă dieta dacă doriţi să aveţi nişte gene mai lungi. Proteinele sunt esenţiale pentru creşterea sănătoasă a părului. O alimentaţie bogată în proteine (carne, peşte, ouă şi lactate) garantează o creştere mai rapidă a părului. Regimul alimentar trebuie să mai conţină vitaminele A, C şi E, cât şi acid folic, betacaroten şi zinc.



Ulei de ricin şi ulei de măsline
Uleiul de ricin şi uleiul de măsline fac adevărate minuni pentru gene. În fiecare seară, după demachiere, ungeţi rădăcinile genelor cu ulei de ricin sau de măsline şi cu o periuţă curată întindeţi pe toată lungimea firelor de păr. Dimineaţa spălaţi cu apă călduţă. Acest procedeu trebuie urmat zilnic, pe o perioadă de cel puţin 10 zile.

Cură de vitamina E

Un alt aliat pentru gene mai des este vitamina E. Aplicaţi-vă ulei cu vitamina E cu o periuţă de gene curată, seara, înainte de culcare. Durează cam două săptămâni pentru a vedea diferenţa.


O vizită la dermatolog
În situaţia în care aceste metode naturale nu au efect, este recomandat să ceri sfatul medicului dermatolog pentru a-ţi recomanda un tratament medicamentos. În farmacii, există produse dermatologice care au rolul de a hidrata pielea pleoapelor şi de a stimula creşterea genelor. Aceste produse se utilizează ori seara înainte de culcare, ori înainte de aplicarea rimelului.

Suplimente alimentare
Pentru a asigura creşterea genelor tale trebuie să ai câteva cunoştinte şi despre vitaminele care îţi pot oferi un avantaj, pentru a le include în dieta ta. Vitamina C este un antioxidant care întăreşte sistemul imunitar şi va protejeaza genele de infecţii, toxine şi boli care inhibă creşterea părului. Studiile confirmă faptul că vitamina C hidratează genele, accelerează procesul de vindecare, scade inflamarea foliculelor de păr, ajută la producţia de colagen şi scade riscul ruperii genelor.
Vitamina E este un antioxidant care îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar şi protejează foliculi de păr de radicalii liberi care pot preveni creşterea genelor. Studiile arată că vitamina E transportă sângele şi oxigenul la foliculele de păr, reduce inflamarea acestora, încurajează creşterea părului, elimină genele uscate şi fine.

Calciul ajută la creşterea genelor şi la întărirea lor şi va scade riscul căderii părului.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro