5 ritualuri pentru ingrijirea pielii
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 23.06.2006

Obiceiul de ingrijire a pielii nu trebuie sa ti se para o povara. Totul poate sa fie simplu, natural si rapid. Parcurge aceste randuri pentru a descoperi o modalitate relaxanta de a-i reda pielii stralucirea, supletea, catifelarea, intr-un cuvant SANATATEA. Misiunea trebuie indeplinita pentru ca tu sa te simti minunata in fiecare zi.

1. Curatarea - pielea trebuie sa respire in timpul somnului

Este foarte important sa iti cureti pielea de doua ori pe zi (sau o singura data in cazul in care ai pielea uscata), folosind un gel de dus bland, natural si nu neaparat foarte scump. Trebuie sa il alegi in functie de tipul de piele.

Un mic truc: pentru a-i conferi un miros divin si a-i intensifica eficienta de curatare adauga cateva picaturi de ulei esential de trandafiri, menta sau portocala.

Nu uita inainte de culcare sa te asiguri ca ai o piele curata, deoarece pe timpul noptii corpul tau va excreta toxinele. Iar daca tenul tau este incarcat de machiaj si praf, aceasta evacuare a toxinelor este blocata.



2. Somnul - remediul nr.1 pentru o piele sanatoasa

"De ce sa-mi pierd viata dormind?" este vesnica remarca dupa care se ghideaza multe persoane. Indiferent de celelalte efecte nocive la care este supusa pielea ta, daca nu respecti un program de somn pielea ta va fi lipsita de stralucire, obosita, pleostita si terna; si daca mai este sa adaug si ochii umflati, pungile sau cearcanele rezultate in urma noptilor albe este clar ca trebuie sa incepi sa acorzi o mai mare importanta somnului. De asemenea, lipsa energiei este tot din cauza orelor putine de somn. Tine minte: somnul este secretul numarul 1 pentru a avea o piele sanatoasa!



3. Soarele - stimuleaza productia vitaminei D si ajuta la absorbtia calciului

O scurta expunere la un soare bland, de cateva minute esentiala pentru sanatatea oaselor si a pielii. Va ajuta organismul sa absoarba mai bine calciul, datorita abilitatii pielii de a converti razele solare in vitamina D. Daca dermatologul ti-a interzis contactul cu soarele, alte surse de vitamina D le poti gasi in: galbenus de ou, ulei de ficat de peste, lapte de soia sau vaca suplimentat cu vitamina D, produse din organe de animale, somon, sardine si hering.



4. Activitate fizica - aerul curat permite oxigenarea celulelor

Este vara, deci iti permiti sa te desfasori in aer liber, fie ca alegi o activitate sportiva usoara, fie una care te solicita mai mult. Important este sa o efectuezi afara pentru a oxigena cat mai mult celulele organismului. Exercitii fizice precum plimbarea, biciclismul si ridicarea greutatilor influenteaza benefic functiile cardiovasculare si rezistenta musculara, fapt care se manifesta printr-o energie debordanta si un ten rozaliu. Daca traiesti la oras, incearca sa gasesti un spatiu verde pentru a-ti efectua zilnic exercitiile, insa daca acest spatiu nu iti este tocmai la indemana, o sala de fitness constituie o buna alternativa.


5. Apa - o hidratare intensa

Impuritatile din organism care nu pot fi evacuate prin organele de eliminare (rinichi, ficat, plamani sau intestinul gros) vor gasi o cale alternativa - pielea, numita adesea si "un al treilea rinichi". Acum se vor dezvolta si cosurile si petele rosii, pe masura ce organismul incearca sa elimine substantele toxice. 8-10 pahare de apa plata in combinatie cu o dieta echilibrata si nutritiva ajuta organismul sa elimine toxinele si asigura o buna functionare a colonului. De asemenea, vei beneficia de o piele intens hidratata si catifelata.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro