5 alimente care înrăutăţesc acneea
Ştiai că untul, creveţii şi pastele pot să-ţi distrugă tenul? Descoperă cele 5 alimente care înrăutăţesc acneea şi pe care ar fi bine să le eviţi dacă te confrunţi cu aceste probleme!
Ştim deja că ritualul de îngrijire a tenului este foarte important pentru sănătatea pielii. Transpiraţia, praful, anumite produse de îngrijire, precum şi tulburările hormonale au un efect imediat asupra tenului, favorizând apariţia acneei. Însă, un lucru la fel de important pe care adesea îl omiţi este legat de alimentele pe care le consumi zilnic şi care pot să înrăutăţească acneea. Iată care sunt aceste alimente pe care ar fi bine să le eviţi dacă ai un ten predispus la acnee:1. Untul
O cercetare care a apărut în publicaţia "Journal of the American Academy of Dermatology" în anul 2005 scoate în evidenţă legătura dintre consumul de lactate şi agravarea acneei. A fost realizată pe un eşantion de 47.355 de femei, cât şi pe un grup de 4.273 de băieţi adolescenţi. Astfel că s-a constatat că toate produsele lactate au un impact negativ asupra tenului, după cum arată numeroase studii realizate până în prezent. Ele stimulează glandele sebacee să producă o cantitate prea mare de uleiuri naturale protectoare, determinând blocarea porilor şi apariţia acneei.De asemenea, o altă cercetare apărută în 2001 în Journal of the American College of Nutrition arată că persoanele care consumă cu regularitate unt sunt mult mai predispuse la apariţia ridurilor, spre deosebire de cele care înlocuiesc acest produs cu uleiul de măsline extravirgin.